Hassalı Kadınlar Bakır İşlemeciliği Öğreniyor

0
342

bakır kursu1Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu eşi Arzu Tekbıyıkoğlu ve Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş’la beraber, ilçede bulunan Lalezar Derneğinin sorumluluğunda, Kaymakamlığın öncülüğünde ve koordinasyonunda yürütülen Bakır İşlemeciliği kursunu ziyaret etti.

Hassa Lalezar Derneği tarafından DOĞAKA ile gerçekleştirilen SODES projesi kapsamında, hanımlara yönelik açılan Bakır İşlemeciliği kursuna 15 kursiyer katılıyor. Bakır İşlemeciliği Kursu Usta Öğretici olarak bu mesleğin merkezi olan Erzincan’dan getirilen Usta Öğretici Selahattin İnner tarafından veriliyor.

Dernek bünyesinde açılan ve üç ay süreli devam eden “Bakır İşlemeciliği Kursu”nun ilki, engelli vatandaşlara yönelik devam ederken bu kursa yoğun talep nedeniyle ilçe de hanımlara yönelik ikinci kurs açıldı. Kurs merkezinde çalışmaları yerinde incelen ve çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi alan Kaymakam Tekbıyıkoğlu, kursiyerlerle beraber çalışmalara eşlik etti. Kısa zamanda ürünlerin başarılı bir şekilde ortaya çıkarılması Kaymakamı memnun etti.

bakır kursu2

Kaymakam Tekbıyıkoğlu burada yaptığı açıklamada; “Kadınlarımız, evdeki fuzuli geçirdikleri boş zamanlarını ilçemizde açtığımız bu bakır işlemeciliği kursu ile değerlendirme imkanı bulacaklardır. Öğrendiklerini, üretime dönüştürmek suretiyle, bunlardan ev ekonomilerine katkı sağlayacaklar, ev ekonomisinin çarklarında bir dişlide onlar olacaklardır. Biz yine İlçe Kaymakamlığı olarak her zaman olduğu gibi bu projeye ve ilçemiz bayanlarına tam destek olacağız, onların ürünlerinin ilimizde tüm bölgede pazarlanması için yardımcı olacağız. Bu ve benzeri projeleri ilçe Kaymakamlığı olarak çok önemsiyoruz. İlçemizde koordinasyonluğumuzda yapılan bakır işlemeciliği kursu hem ekonomik bir faaliyet hem sosyal denge projesi hem de bir kültür sanat transferidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here