“Hassa Hayal Edilemeyecek Bir Seviyeye Ulaşacaktır”

0
109

hassa belediye başkanı1Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş’tan Müjdeli Haberler!

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hassalı hemşerilerine müjde verdi. Bayramdan sonra şehrin su şebekesi yenileme çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Başkan Karataş; “Hassalının rüyası artık gerçeğe dönüşmek üzere” dedi.

İhale sürecinin bittiğini, bayramı geride bıraktığımız şu günlerde ihale dosyasının yükleyici firmaya teslim edileceğini belirten Karataş, Hassa’nın gelişerek değişmeye devam edeceğini kaydetti. Alt yapı çalışmalarına da başlanacağı müjdesini veren Başkan Karataş, yaza kadar sıkıştırma çalışmalarının bitirilerek, yazla beraber asfalt çalışmalarının tamamlanacağını belirtti. Hassa’ya Büyükşehir’e yakışır, gelecek elli yıla hitap edebilen bir donanıma sahip bir hizmet binası kazandıran Karataş, son dört buçuk yılını şöyle özetledi;

“Hassamız görev süremiz içerisinde, imar yapısıyla, okulları ve sosyal belediyecilik anlayışıyla çok farklı konuma gelmiştir. İlçede bulunan bütün okulların çevre düzeni ve peyzaj çalışması tamamlanmış, rahat bir eğitim öğretim ortamı hazırlanmıştır. Camilerimizde rahat bir ibadet ortamı sağlanmıştır.

Yollarımıza parke taşı döşenmiştir. Pazar yeri, kapalı sisteme haline getirilerek, modern bir yapıya kavuşturulmuştur. Pazar yerimiz pazarın dışındaki diğer günlerde hemşerilerime düğün salonu ve arabalarına garaj olarak hizmet vermektedir. Yapımı devam eden 600 kişilik düğün salonumuzun hizmete girmesiyle hemşerilerimiz rahat bir nefes alacaktır. Şehrimizin içerisinden geçen Tiyek çayında ıslah çalışmaları tamamlanmış olup sel taşkın tehlikesi ortadan kaldırılmıştır. Belediyemiz tarafından, sosyal sorumluluk çerçevesi içerisinde, yoksul ve ihtiyaç sahiplerimize her türlü yardım yapılmıştır. Birçok vatandaşımıza, ev yapımında yardımcı olunmuştur.

Projesi devam eden Hassa Tünel projesinin hayata geçmesiyle, Hassa bölgemizin parlayan yıldızı olacaktır. İlçemiz, tarım ve sanayi alanlarıyla bölgemizde yüksek seviyeye ulaşacaktır. Bölgemizde, İşsizlik tarihe karışarak, çevre illerdeki insanımıza iş imkânı sağlayacaktır. Hassamız, bölgenin cazibe merkezi olacaktır. Hassa kısa bir süre içerisinde gerek nüfus, gerekse şehirleşme ve sanayi bakımından hayal edilemeyecek bir seviyeye ulaşacaktır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here