Hangimiz Engelliyiz (4)

0
54

Değerli okurlarım, dünkü sayımızda “Yarınlar gelecektir, umuttur” demiştim hatırlayacaksınız. Ayrıca bir cümleyle, küçük bir paragrafla geçiştirmeyiz demeyi de ilave etmiştim. O zaman kaldığımız yerden devam edelim dilerseniz. Acaba yorgun, tembel, beklentisiz kişiler mi, yoksa rahatlarına düşkün olmayan, onlara kıyabilenler mi yarınlarını kazanabilirler? Özellikle, yorgunluğu bahane edenler, yorgunluğu avantaj sayanlar tembel kilerdir. Bu tipler çalışmayı yük sayallar gelecek beklentisi ve de amaçları olmayanlardır.

Bu tür insanlar uzun ve istikrarlı geleceği bile değil, ertesi günü bile düşünmekten üşenirler. Genel olarak mideci ve dini istismar edenlerdir ve aynı zamanda olur olmaz şeylere “EVET” demekten çekinmezler. En fenası da ilerlemek isteyenlere, umutlarını yarınlara bağlamamışlara da hem yük, hem de ayak bağı olurlar. Herkesin kendileri gibi, umutsuz, güçsüz, ileri görüşsüz, tembel olmalarını isterler. Böyle düşünen bu tür insanların geleceği de elbette olamaz.

Kimler tembelliği bırakıp, yarınlardan umut bekleyebilir? Ellerindeki imkânlarla yetinmeyenler, Umutların yarınlarda olduğuna inananlar, Boş sözleri değil, çalışmayı sevenler. Bu saydığım vasıflara sahip olanlar, kendisiyle beraber çevresi de başarıyı yakalar ve mutlu olurlar. En iyisi de bu değil mi?

Engelli kardeşlerim sohbetlerimi çok seviyorlar. Gazetemizin bir nüshası bile ellerine geçtiğinde, daha önce de sözünü ettiğim gibi, en azından elli kişi okuyor ve içlerine sindiriyorlar. Sağ olsunlar. Bu nedenle, bana sitem ettiklerinde çok etkileniyorum. Şimdi olduğu gibi, onların duygularını, olması gereken şeyleri bu sütunlarda dile getirip, hangi kurum ya da kuruluş ilgileniyorsa dikkatlerini çekiyorum.

Şimdi de, Belediye Başkanımız Sayın Dingil’in engelliler adına ve onların rahat hareket etmesi için yaptığı icraat ve olumlu yaklaşımlardan söz edeceğim. Engelli ve özürlü vatandaşlarımızın ve özellikle tekerlekli sandalye kullananların rahat hareket etmeleri için kaldırımlarda düzenleme yapılmış olması.Yüksekliği 20-25 cm. bulan kaldırımlara çıkamayan engellilerin rahatlığı için kaldırımların giriş ve çıkış bölümleri enginleştirerek tekerlekli sandalye kullananlar, bastonla yürümek durumunda olanlar rahat nefes almışlardır diye düşünüyorum.

Belediye Başkanımızla muhtelif yerlerde karşılaşıyor olmamıza rağmen, nedense bir araya gelemedik. İcraatlarını şehir sakinlerine ulaştırmayı görev sayıyorum. Kendisinin iyiliksever, imarcı bir kişiliği sahip olduğunu bilenlerdenim. Belki bir gün yine karşılaşırız.

Engelli kardeşlerim. Yarınki sayımızı da kaçırmayın. Çok mutlu olacaksınız. Sizlere tepeden bakanlara tıpkı ‘Yarıkkaya Rüzgârı’ gibi esip gürleyeceğim. Bilgilerinize sunarım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here