Güzelmansur; “Çocuk İstismarı Suçtur, Bu Suça Ortak Olmayın”

0
119

chp il açıklama1CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; “Çocuk İstismarı Suçtur, Bu Suça Ortak Olmayın”

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, bir vakfa ait okulda yaşanan cinsel taciz olayını şiddetle kınadığını belirterek; “Çocukların üzerindeki pis elleri ve nefesleri çekmek herkesin görevidir” dedi.

Ülkemizde çocuk haklarını merkezine almayan politikalar üretildiğini kaydeden Güzelmansur; “Türkiye’de çocuk haklarından bahsetmek bile başlı başına sıkıntılı bir konu haline gelmişken, ülkemizde çocuk haklarını merkezine almayan politikalar üretilmektedir. Özellikle son yıllarda artan çatışmalar, devlet eliyle öldürülen çocuklar, başta yaşam hakkı olmak üzere çocukların çocuk olmalarından kaynaklı sahip oldukları tüm hakların ihlal edildiğini göstermektedir. Ülkemizde yargı kararları ve uygulamaları cinsel istismara uğrayan çocuklara ne yazık ki istismarcılar kadar zarar vermektedir. Cinsel istismar suçu işleyen sanıklar adeta yargı kararları ile kurtarılmaya çalışılmaktadır.

Söz konusu çocuksa; o çocuğun kimden doğduğu, babasının kim olduğu önemli değildir. Çocuklar hepimizin çocuğudur. Onların üzerindeki pis elleri ve nefesleri çekmek herkesin görevidir. Devletin görevi de bu insanlara layık olduğu cezaları vermek, şartlı tahliyesiz ve afsız ağır cezalarla hapishaneye atmak, bir şekilde cezaları bittiğinde bu kişileri dışarıda gözetim altında tutmaktır. İnsan hakları ve demokrasi hepimizin savunduğudur. Ama söz konusu çocuğa istismar ve istismarı yapan kişinin hakkı hukukuysa; bu hak ve hukuk taciz edilen çocuk ya da çocukların üstünde olmamalıdır. Herkesi bu konuda duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here