Güzelmansur; “Bölünmeye Çanak Tutmayın”

0
86

CHP’li 15 İlçe Başkanı İskenderun’da Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisinin Hatay’daki 15 ilçe başkanı referandum çalışmalarıyla ilgili istişarede bulunmak amacıyla İskenderun’da bir araya geldi.

CHP İskenderun İlçe Örgütünün ev sahipliğinde, CHP Hatay il örgütünün organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıya ilçe başkanları ve yönetimlerinin yanı sıra CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, eski bakan ve eski Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, il kadın ve gençlik kolları ile partililer katılım gösterdi.

16 Nisan’da yapılacak referandum sürecinde yapılacak çalışmalar ve izlenecek stratejilerin görüşüldüğü toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ‘hayır’ için dayanışma içerisinde, planlı bir şekilde çalışmanın önemine yaptı.

Ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini kaydeden Mansuroğlu, referandumun sadece CHP’nin değil tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sorunu olduğunu bir kez daha söyledi. Mansuroğlu; “Bu referandumda geleceğimizi oylayacağız. Bizler tek adam rejimi değil, laik, hukukun üstün olduğu Cumhuriyet Rejimi’ni gelecek nesillerimize bırakmak istiyoruz. Bu amaçla, kapı kapı gezip vatandaşlarımıza neden ‘Hayır’ dediğimizi, dememiz gerektiğini anlatacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan eski bakan Nihat Matkap, çalışmaların ayrımcılık yapmadan sürdürülmesi gerektiğinin önemine dikkat çekerek; “Semt pazarı, ev gezmeleri gibi çalışmaların yanı sıra, kararsız seçmenin saptanarak mahallenin kanaat önderleri ile partinin ileri gelenlerinin yüz yüze görüşmeleri önem taşımaktadır. Buradan tüm partililerime sesleniyorum. Belki içimizde kırgınlıklarımız olabilir ama bu hassas dönemde birleşmeliyiz.

Vakit kaybetmeye tahammülümüz yok. Şimdi eylem zamanı, çalışma zamanı. Çünkü başka Türkiye yok. Mevcut iktidar tarafından toplumun tüm kesimlerine karşı bir tehdit politikası uygulanmaktadır. Ancak ‘Neden Evet’ dediklerini anlatamıyorlar. Moral üstünlüğü bizdedir. Ezberleri bozmak için var gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur da, vatandaşlara neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlatmanın önemine vurgu yaptı. Sandıklara sahip çıkılması ve kararsız vatandaşların kazanılması için çalışılması gerektiğini kaydeden Güzelmansur, yapılan çalışmalarda asla milleti bölmeye yönelik ifadeler kullanılmamasını da isteyerek; “Ne hazindir ki, evet diyecek olan ile hayır diyecek olan arasında kapanmaz bir uçurum açıyorlar. Hayır verecek olanları terör safında diye lanse ediyorlar. Bu büyük ayıp ve halkın iradesine saygısızlık. Vatandaş sandığa gidip, dilediği tercihi yapmakta hürdür. Bu tercihi, onu kötü yapmaz. Bu tercihinden dolayı ona kötü denilemez. Anlaşılan o ki, referandum süresince aynı siyaseti izlemeye devam edecekler. Çünkü çok inanarak çıktıkları bu yolda yalnız kaldıklarının farkındalar.

Bu Anayasa değişikliği meselesinin, milletin gündeminde olmadan ortaya çıktığını artık saklayamıyorlar. Neymiş efendim FETÖ de hayır diyecekmiş. FETÖ ne derse desin bize ne? FETÖ, dün her işinizin ortağıydı. 2010 referandumunda mezardakiler de çıkıp evet diyin diye dua eden, dönemin hoca efendisi, sizin siyaset arkadaşınız FETÖ değil miydi? Şimdi kalkmış bir de, hayır diyenler terörist, evet diyenler vatansever edebiyatı parçalıyorsunuz. Bu millet neyin ne olduğunu artık görüyor. Bari milletin özgür iradesine karışmayın. Elinizde her türlü imkan var. Medya olanağı var. Telefon tapeleri ifşa olan iş adamlarınızın aktardığı paralar var. Çalışın. Ama çalışırken, milleti bölmeye yönelik ifadeler kullanmayın. Millete yazık etmeyin. Bölünmeye çanak tutmayın” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here