Güven; “Yürekten İnandık, Başardık!”

0
128

erzin bldspor9Erzin Belediyespor’un 3. Lige çıkmasının mimarlarından olan Teknik Direktör Can Güven; “Bu takıma gelirken benim ve futbolcularımın bir hedefi vardı. Bu hedefimize ulaşacağımıza da yürekten inanıyorduk. Şuanda da bunu başarmış olmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz” dedi.

Amatör Ligden Profesyonel Lige ikinci takımını çıkararak büyük bir başarı daha elde eden Teknik Direktör Can Güven, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde Erzin Belediyespor ile elde edilen başarıyı değerlendirdi.

Puan farkının çok olduğu bir dönemde takımın başına geçtiğini hatırlatan Güven; “Ligin ilk yarısının ortalarında takımın başına geçtim. Lider ile aradaki puan farkı 11’di ama takıma geldiğimde başarıya inanmış oyuncular vardı. Bu inançları bana da güven verdi ve göreve başladım. Daha sonra artarda başarıları gelmeye başladı. Devreyi 1. sırada tamamladık. Devre arasında da takıma yapılan takviyeler ile 11 deplasman maçında galibiyet ile ayrıldık ve sezonu 1. sırada tamamladık. Bu yıl yeni yürürlüğe giren play-off karşılaşmalarında grubumuzda bulunan 44 Malatyaspor bay takım olarak eleme maçı yapmadan finalde rakibimiz oldu” diyerek şampiyonluk sürecini anlattı.

Finalde oynanan Malatya maçını da irdeleyen Güven; “Takımın başına gelirken benim ve futbolcularımın bir hedefi vardı. Bu hedefimize ulaşacağımıza da yürekten inanıyorduk. Final maçı zordu. Hataya mahal vermemek gerekiyordu. O nedenle maça alan savunması yaparak başladık. Karşılaşmanın ilk dakikalarında şanssız bir gol yedik ama kısa bir süre sonra bu gole cevap verdik ve beraberliği yakaladık. Takım kadrosunu da iyi kullanarak, normal sürede sadece bir oyuncu değiştirdim. Uzatma bölümünde iki oyuncuyu değiştirerek karşılaşmaya başladık ve uzatmaların hemen başında golü bulduk. Uzatmaların son dakikalarında da attığımız golle de sonuca gittik” dedi.

Elde edilen bu başarıyı sadece Erzin’e değil tüm Hatay halkına armağan eden Güven; “İlimizde 5. takımı da profesyonel ligde çıkarmakta gururlu ve mutluyuz. Şuanda 5 takımın da profesyonel ligde olması bölge futbolu adına da büyük bir başarıdır. Bu bölgede futbolun en yüksek seviyelerde olduğunun da en büyük göstergesidir. Bu noktaya gelmemizde dualarını esirgemeyen ve kalben yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here