Gündemden Kısa Kısa Haberler

0
41

Feriz; “Kadına Gösterilen Saygı Değerini İfade Eder”

Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Dr. Uğur Feriz, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Feriz mesajında şu ifadelere yer verdi; “8 Mart tarihi tüm dünyada kadınların, daha fazla eşitlik ve daha huzurlu yaşam taleplerini dile getirdiği, üretime daha fazla katıldığı, bir kadın olmanın ötesinde insan olarak daha fazla saygı görmek istedikleri, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledikleri günün tarihi bir özetidir. Toplumda kadına gösterilen saygı ile aslında ona verilen değer ifade edilmektedir. Kadınlarımıza verilen değer ve saygının bir ifadesi olarak genç Cumhuriyetimiz, birçok batı ülkesinden daha önce onlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır. Türk kadını da özverili yapısı ile aktif olarak toplumsal hayatın içinde, Türkiye’nin gelişimine ve son yıllarda yaşadığı büyük dönüşüme katkıda bulunmaya başlamıştır. Omuzlarına yüklenen ağır sorumluluklardan hiçbir zaman yılmamış olan kadınlarımızın, bu ülkenin erkekleri ile omuz omuza ülkemizin gelişmesinde söz sahibi olacakları muhakkaktır. Bu vesileyle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Harlısu ile Kozaklı Köylerinde Elektrik Kesintisi

TEDAŞ İskenderun İlçe İşletme Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, Harlısu ile Kozaklı Köylerinde Pazar günü elektrik kesintisi uygulanacak. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, sorunlu elektrik kesintisi uygulanacağı belirtilirken; “Enerji Nakil hattının fırtınadan dolayı görmüş olduğu hasarının giderilmesi çalışmaları yapılacağından İlçemizin Harlısu ile Kozaklı Köylerinde ve civarında 10 Mart 2013 Pazar günü 09.00–16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi zorunluluğu oluşmuştur. Hava muhalefeti olmaması halinde anılan gün ve saatler arasında elektriklerin kesileceği bildirilmiştir” denildi.

Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınavı 16 Mart’ta

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınavının 16 Mart Cumartesi günü gerçekleştirileceği öğrenildi. Yapılan açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından, Merkezi Sistem Sınavları şeklinde yapılacak olan Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınavı, 16 Mart 2013 Cumartesi günü saat 11.00’de aşağıda isimleri yazılı okullarda gerçekleştirilecektir” ifadelerine yer verildi. Sınavın Yapılacağı Okullar ise şöyle olacak: İnönü İlkokulu, Beş Temmuz İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, Mithat Paşa İlkokulu, Namık Kemal İlkokulu, İskenderun Lisesi, İnönü Ortaokulu, Şemsettin Mursaloğlu Anadolu Lisesi.

Mali Destek Programı Başvuruları Sona Erdi

DOĞAKA, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak, yerel potansiyeli harekete geçirmek ve bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını sürdürürken, uyguladığı teknik ve mali desteklerle bölge yatırımlarına ivme kazandırmayı da hedefliyor. Bu bağlamda Mali Destek Programlarından biri olan ve teklif çağrısına 25 Aralık 2012 tarihinde çıkılan, DOĞAKA 2012 Yılı “Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı” başvuruları 1 Mart 2013 günü saat 17.00’de tamamlandı. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsayan Destek Programına Hatay’dan 100, Kahramanmaraş’tan 93, Osmaniye’den ise 22 proje başvurusu yapıldı. Toplam 215 başvurunun yapıldığı Mali Destek Program sonuçlarının 17 Nisan 2013 tarihinde  www.dogaka.gov.tr adresinde açıklanması planlandığı duyuruldu.

KısaKes Film Yarışmasının Lise Ayağı Başladı

2010 yılından bu yana düzenlenmekte olan KısaKes Film Yarışması’nın liseliler arası ayağı başladı. Türkiye’nin herhangi bir yerinde öğrenim gören lise öğrencileri, söylemek istediklerini bir kısa film aracılığıyla anlatabileceklerini düşünüyorsa, yarışma temaları kapsamında senaryosunu yazacak, ekibini kurarak, filmini çekecek ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden bursunu kapacak! Mustafa ALTIOKLAR, Haluk GÜRGEN, Belçim BİLGİN, Mehmet TURGUT ve Balçiçek İLTER’in jüri üyeliğini yapacağı yarışmada En İyi Yönetmen Ödülü: Bahçeşehir Üniversitesi %100 Öğrenci Bursu. En İyi Senaryo Ödülü: Bahçeşehir Üniversitesi %50 Öğrenci Bursu. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Bahçeşehir Üniversitesi %50 Öğrenci Bursu. En İyi Kız Oyuncu Ödülü: Bahçeşehir Üniversitesi %50 Öğrenci Bursu. Jüri Özel Ödülü: Bahçeşehir Üniversitesi %25 Öğrenci Bursu olarak belirendi. Yarışma ile ilgili iletişimin info@kisakes.org adresinden yapılabileceği kaydedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here