Gül; “Şimdi Üretim Zamanı”

0
190

mmk sevinç1MMK İşçisi de Bayramı Çifte Sevinçle Kutladı

İsdemir’in ardından MMK işçisi de bayramda çifte mutluluk yaşadı. MMK Metalürji Fabrikası ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bayram arifesinde anlaşma sağlandı.

Uzun süren görüşmelerin ardından gece geç saatlerde varılan anlaşmanın duyulmasının ardından bölgede büyük bir sevinç yaşandı. Ramazan Bayramı arife günü sabah saatlerinde fabrika içerisinde çalışanlar Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’ü alkışlar ile karşıladı.

Burada bir açıklama yapan Gül, şu ana kadar her zaman çalışanların haklarının alınması noktasında büyük gayret sarf ettiklerini belirterek; “Bizler sizler için varız. Ne mutlu ki sizlerin karşısında bugün dimdik duruyoruz. Şuanda MMK Metalürji Fabrikası çalışanlarına yapılan sözleşme gereği iki yıllık toplam yüzde 35 zam yapıldı. Bu sürece kolay gelinmedi. Gerek İSDEMİR’de verdiğimiz mücadele gerek MMK işçisinin verdiği mücadeleyi Dünya genelinde birçok işçi camiası takip etti. Neticede sizler Türkiye işçi sınıfına örnek oldunuz. Allah bu birlikteliği bozmasın. Bizler birlik ve beraberlik olduğumuz sürece sorunları çözeriz. Şimdi üretim zamanı. Bayramdan önce yine Türkiye’de ilk defa uygulanan bir madde ile grev sürecindeki farklar size ödenecek. Diğer sosyal hakları arkadaşlarımız size aktaracak” şeklinde konuştu.

Mücadelelerine destek olan herekse teşekkür eden Gül’ün konuşması sık-sık ‘İşçi sendika omuz omuza, Yaşasın işçi dayanışması’ şeklindeki sloganlarla ile kesildi. Düzenlenen bilgilendirme toplantısına sendika temsilcileri, yöneticileri de katıldı.

Sendika Başkanı Cengiz Gül daha sonra Fabrikanın CEO’su Vitaliy Galkin ve Genel Direktör Kakhramon Rakhmonov’u ziyaret ederek yapılan anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

mmk sevinç2

Sakalını Basının Huzurunda Kestirdi

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz İsdemir ve MMK grevlerinin tatlıya bağlanmasını değerlendirerek, 15 Temmuz İsdemir grevi için bıraktığı sakalını medya mensupları huzurunda kestirdi ve “Daha önce ben bu sakalı ucuza kestirmem demiştim. Ucuza da kestirmedim” dedi.

Genel Başkan Gül, bir gazetecinin “Gerek İsdemir gerekse MMK grevini sendikal anlamda başarıyla sonuçlandıranız. Bu başarınızı neye borçlusunuz?” şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı; “Biz bu başarıyı tabanla birlikte dik durarak, tabanla birlikte hareket ederek elde ettik. Tabana dayalı çelik gibi insanlarla grev yapılırsa, grev başarılı olur. Bizler genel merkezde oturmadık. Hemen her gün bir grev çadırında olduk. Bize destek veren siyasilerimize, mevcut bakanlarımıza, eski bakanlarımıza, bölgenin belediye başkanlarına, sivil toplum örgütü temsilcilerimize, jandarmamıza polislerimize, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’ya, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’e teşekkür ediyorum. Grevin ideolojik yanı vardı o da işçinin işten atılmaması yani iş güvencesi ve iş yerinde mobbinge yani baskıya uğramaması idi. Muhalefet de biz destek oldu. Ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal KIlıçdaroğlu’na da teşekkür ediyorum. Sayın genel başkan ‘Bu grev Türkiye işçi sınıfının başarısını gösterecek’ dedi, bizde bunu gösterdik” diye konuştu.

Genel Başkan Gül son olarak sakal eylemine değinerek; “İsdemir grevinden 15 gün önce protesto için sakal eylemine başlamıştık. ‘Ben sakalımı ucuza kestirmem demiştim. Ortalama bir hesapla sakalımı 43560000 TL’ye kestirmiş oldum. Kısaca sakalım ucuza kesilmedi” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here