Gül; “İstiyoruz ki Görüşmeler Anlaşma İle Sonuçlansın”

0
66

çelik-iş açıklama1Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile İskenderun Şubesi grev koordinasyon ekibi, İsdemir’de gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde gelinen noktada Karayılan, Denizciler ve Sarıseki Belde Belediye Başkanlarına destek ziyareti gerçekleştirdiler.

İSDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamamasının ardından İSDEMİR’de başlayan eylemlere destekler artarak devam ediyor. Konu ile ilgili olarak Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile grev koordinasyon ekibi dün Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan ve Sarıseki Belediye Başkanı Bülent Özer ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundular.

Gerçekleşen ziyaretlerde konuşan Genel Başkan Gül, emeğin en yüce değer olduğunu belirterek; “Bizler işçinin, emekçinin hak ettiği ücreti alması için bir mücadele başlattık. İSDEMİR işçisi geçmişten bu yana fabrikanın üretiminin artması konusunda büyük fedakârlıklar yaptı. Şimdi bizlere verilen sözlerin tutulma zamanıdır. Bu konuda gelişme olmadığı takdirde İSDEMİR’de grev kaçınılmazdır!” diye konuştu.

çelik-iş ziyaret4

‘Kimse bize aba altından sopa gösteremez’ diyen Başkan Gül; “İstiyoruz ki bu görüşmeler anlaşma ile sonuçlansın. Bizim üzerimizden kimse oyun oynayamaz. İşçi geçmişte ücretlerinden fedakârlık yaptı. Yeri geldi birçok sıkıntıyı çekti. Çarşamba günü İsdemir Pastanesi önünde büyük bir miting düzenleyeceğiz. Alın teri mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Belediye başkanları, gerçekleşen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Çıkmış olduğunuz bu kutlu yolda sizlerin yanındayız. Çalışanın hakkı kutsaldır. Sizler alın terinin hakkıyla yola çıkmış insanlarsınız. Fabrikada çalışan işçiler, bizim insanlarımız. Umuyoruz ve diliyoruz ki toplu iş görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanır” şeklinde bir görüş ortaya koydular.

Gerçekleşen ziyaretlere Çelik-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Bayram Altun, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here