Görkem Velioğlu’nun Büyük Başarısı

0
471

İskenderun’umuzun geleceği parlak gençlerinden sanatçı Görkem Velioğlu, başarıdan başarıya koşuyor. TRT Trabzon Radyosuyla müzik hayatına başlayan genç sanatçımız çok küçük yaşta Körfez Musiki Cemiyetinde şarkılar söylemiş ve 2 yıl önce O Ses Türkiye yarışmasında büyük beğeni toplamıştı.

Geçen hafta Zeynep Bastık Açık Koltuk Programına çıkan genç sanatçımız, arkadaşı Çellist Hasan Yoksulabakan ile seslendirdiği ‘Ben ölmeden önce’ adlı şarkıyla büyük ses getirdi.

İyi eğitimi ve bas ses tonuyla gençlerin gözdesi olan Görkem Velioğlu,  youtube’daki kanalı ile de her geçen gün beğeni topluyor.

Görkem Velioğlu

Aslen Hatay/İskenderunlu olan sanatçı 1999’da Trabzon merkezde doğdu. 2016 yılında babasının işi nedeniyle İskenderun’a taşındı. İlk ve orta öğretimini burada tamamladı. 14 yaşındayken girdiği sınavlarda hem Anadolu Lisesi hem de Güzel Sanatlar Lisesini kazandı ancak tercihi Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi oldu.

Beş buçuk yaşında gitar dersleri almaya başlayan sanatçı yedi yaşında TRT Trabzon Radyosu seçmelerinde başarı gösterip ses eğitimine başladı. Hatay’daki okulun daha ilk yılında şan öğretmeni tarafından” Eğitimine İstanbul’da devam etmesi gerekiyor çünkü bu çocukta dünyada az rastlanan ses aralığı ve ses rengi var” önerisiyle ailesi naklini İstanbul Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesine aldırdı. Aynı yıl yeniden TRT İstanbul Radyosu seçmelerine katıldı ve kabul edildi.

Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Müziği Ses Eğitimi Bölümünü kazandı. Ring adında bir pop müzik gurubu kurdu. Piyano, gitar, yan flüt, klarnet ve ud çalan sanatçı yerel kanallar, TRT müzik, Show TV, TV8 gibi kanallarda yer aldı. Pek çok ses yarışmalarından dereceler aldı. Zeynep Bastık açık koltuk kanalında seslendirdiği şarkıyla yüksek izlenme sayısıyla dinleyicilerin dikkatini üzerine çekti.

Sanatçı halen eğitimine ve çalışmalarına devam etmektedir.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here