Gönül Elçileri Projesi Belen’de Tanıtıldı

0
93

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca başlatılan Koruyucu Aile çalışmalarına katkı sağlayacak “Gönül Elçileri” projesinin, tanıtılması ve projeye destek sağlanması amacı ile Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Kaymakamlık Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, il genel ve belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, merkezde görevli okul müdürleri, halk eğitim usta öğreticileri ile Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Toplantıda, Bakanlıkça hazırlatılan Kamu Spotu ve projenin tanıtımına ilişkin sunum yapılarak, “Gönül Elçileri” projesi ile hedeflenen çalışma hakkında bilgi verildi. Toplantıda bir konuşma yapan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, çalışmalara gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür ederek, kendisinin de bir “Gönül Elçisi” olduğunu ifade etti.

Proje ile Koruyucu Aile kriterlerinin toplumumuza tanıtılması ve anlatılması çalışmalarına katkı sağlamak olduğunu, şu an Sevgi evleri ve rehabilitasyonlarda barındırılan çocukların koruyucu aile yanında ihtiyaç duyduğu, aile ortamında büyümelerini sağlamak ve buna katkıda bulunmaktan ibaret olduğunu kaydeden Kaymakam Aydın, Bakanlıkça başlatılan bu projenin 6 ay süreceğini, daha sonra ki yaşlılar, özürlüler ve şehitlerimiz için de benzer çalışmaların planlandığını, şu an çocuklarımıza yönelik bu proje ile “Gönül Elçisi” çalışmalarının başlatıldığı, bilgisini katılımcılarla paylaşarak, ilçe halkının bu projeye “Gönül Elçisi” olmak sureti ile sahiplenmelerini beklediklerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here