“Gerçek Failler Yakalanıncaya Kadar Davanın Takipçisi Olacağım”

0
53

refik eryılmaz13Milletvekili Eryılmaz, İzlediği Reyhanlı Patlamasıyla İlgili Duruşma Hakkında Bilgiler Verdi…

Önceki gün görülmeye başlanan Reyhanlı patlamasıyla ilgili davayı izleyen CHP Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, duruşma hakkında bilgiler verdi.

Mayıs’a ertelenen duruşma hakkında açıklamalarda bulunan Milletvekili Eryılmaz; “Bu davada 15’i tutuklu toplam 33 sanık yargılanmaktadır. Saldırıdan üç gün önce Emniyet ve istihbarat birimlerine saldırının olacağına ilişkin ayrıntılı ihbar yapılmasına rağmen saldırının önlenmemiş olması ciddi bir soru işareti olarak önümüzde durmaktadır. İhbara rağmen saldırıyı önleyemeyen devlet görevlileri hakkında soruşturma yürüten Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına Başbakanlık müdahale ederek soruşturmayı kapatmıştır. Ayrıca bu davada yargılanan firari sanıkların kısa bir süre önce bir gazeteye verdikleri röportajlarında Emniyet ve MİT’le ilişkisi olan ve Adana’da yakalanan silah dolu TIR’la ilgili ismi ön plana çıkan Heysem Topalca’nın kendilerini aldattığını, kandırdığını ve tongaya düşürdüğünü açıkça ifade etmişlerdir. Bu şahıs maalesef ifadeye dahi çağırılmamıştır.

Saldırının bir numaralı isminin Avukatı müvekkilinin Suriyeli radikal köktenci gruplar tarafından ağır işkence gördüğünü ve ifadesinin işkence altında alındığını ve bu şahıslar tarafından kameraya alındığını emniyet ve savcılığın bu ifadeyi dikkate alarak iddianameyi hazırladığını ve müvekkilinin hastaneye sevk edilerek sağlık raporu aldırılmasını talep ettiğini görüyoruz. Sanık ve müdahil vekilleri iddianamenin tamamen baştan savma bir şekilde hazırlandığını ısrarla ifade ettiler. Dava ile ilgili bir sürü çelişkinin ve eksikliğin olduğu görüyoruz” dedi.

Olayla ilgili hükümeti sorumlu tutan Milletvekili Eryılmaz; “Ne olursa olsun bu terör saldırısının en büyük sorumlusu açık ihbara rağmen saldırıyı önleyemeyen, açılan soruşturmaya müdahale ederek engelleyen ve izlediği yanlış Suriye politikası neticesinde bölgede kaos ve güvenlik zafiyeti yaratan AKP İktidarıdır. Gerçek failler yakalanıncaya ve olayın bütün boyutları ortaya çıkıncaya kadar davanın takipçisi olacağım. Ülkemizin bir daha böyle bir acı yaşamamasını temenni ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here