Gençlik Merkezi Farkını Bir Kez Daha Ortaya Koydu

0
100

Engelli bireylere verdikleri desteklerle İskenderunlulardan her zaman tam not alan İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde yine adından sıkça söz ettirecek etkinliklere konu oldu.

Sabah saatlerinde Anıt Alanında düzenlenen çelenk sunma programıyla güne başlayan Gençlik Merkezi, İskenderun Sahilinde açılışı gerçekleştirilen Engelsiz Atölyenin açılış törenine katıldı. Hemen ardından İskenderun Millet Parkında Dodi Eğitim Kurumlarının öğrencileri ile Uğurcan Özel Eğitim Merkezi öğrencilerini bir araya getiren İskenderun Gençlik Merkezi özel eğitim alan gençlere çeşitli sanatsal aktiveler yapmasını sağladı.

Simya Kolejinde engelli bireylerden oluşan koro ve piyano resitaline katılan Gençlik Merkezi birçok koldan hemen hemen her yerde engelli bireylere ve ailelerine destek olmaya çalıştı.

Uzun yıllardır okullarda gerçekleştirdikleri Empati Parkurların engelliler gününe özel olarak iki farklı noktada kuran Gençlik Merkezi Pamuk Kreş ve Mavi Çocuk Akademisinde miniklere engellilere karşı empati kavramını aşılamaya çalıştı.

Günü en çok anlamlı kılan noktalardan biri ise İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğünde görev yapmakta olan engelli personel İlker Eker’ in hayallerinden birini gerçekleştirmesi oldu.

Yıllardır hayalini kurduğu paraşütle atlama isteğini engelliler gününde gerçekleştiren İlker Eker tüm engellilere hayallerini gerçekleştirmeleri için umut ve ışık kaynağı oldu. Dolu dolu geçen bir engelliler günü yaşayan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü bizim için en özel günlerden çünkü engellilere değer veren ve bunun farkında olan bir gençliğin yetişmesi için çabalıyor ve onlarda böylesi izler bırakmak için çabalıyoruz. Gönüllü gençlerimizle birçok noktada farkındalık yaratmaya çalıştık ve devam ediyoruz.

Empati Parkurlarımız, Down Sendromlu Gençlerimize özel eğitimlerimiz merkezimizde devam ediyor. Engelliler gününde bir hayalini gerçekleştiren engelli personelimiz İlker EKER’ in mutluluğu da hepimizi sevindirdi. Onlar için çalışmaya ve farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here