Gençlerin Hedefi İskenderunspor Olmalı!

0
84

santrafour5Civelek Santrafor Adlı Programın Canlı Yayın Konuğu Oldu

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Kanal t’de yayınlanan Santrafor adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Belediye Nikah Salonundan canlı yayınlanan programı, Kanal t Spor Servisi Müdürü Başar Büyükkol hazırlayıp, sundu.

Programa, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Gençler Birliği Spor Kulübü Başkanı Muhsin Cerrahoğlu, sporseverler de konuk izleyici olarak katıldı. Büyükkol’un moderatörlüğünü üstlendiği programda, Başkan Civelek, Teknik Direktörler Güvenç Kurtar, Behçet Özen, spor yorumcuları Orhan Zeki Ak, Kemal Özcanlı, Galatasaray’ın eski futbolcusu Mehmet Gönülaçar ile Uluslar arası futbol menajeri Cihangir Güner, sporu ve İskenderun’u konuştu.

İskenderun ile ilgili izlenimlerini dile getiren Santrafour program ekibi, iskele, nikah salonu, yeni içme suyu şebeke çalışmasının şehir ve halk için önemine değindiler.

İskenderunlu olan Teknik Direktör Behçet Özen; “Çocukluğumuzda iskele vardı, çok mutlu olurduk. Yeni iskelenin daha önceki gelişimde maketini görmüştüm.  Bu gelişimde iskeleyi gördüm inanılmaz güzel olmuş, gurur duydum, mutlu oldum. Yolcu gemileri de yanaşır inşallah. İçinde bulunduğumuz nikah salonu muhteşem olmuş. Alt yapı da şehrin kanayan yarasıydı! Tabi her iş sabır ister, emek ister. İnanıyorum ki İskenderunlular bu sabrın karşılığını çok kısa zamanda alacaktır” dedi.

İskenderun’a kupa maçı amacıyla daha önce geldiğini belirten Teknik Direktör Güvenç Kurtar ise; “Anılarımı tazeledim, çok duygusal anlar yaşadım. Başkanımızın İskenderun’da çok önemli çalışmalar yaptığını öğrendik. Şehre inanılmaz hizmetler kazandırmış. Spora çok ağırlık vermiş. Aslında spora devletin hizmet etmesi, ön ayak olması lazım! Gençlere spor sahaları açmazsak kötü alışkanlıklara yönelirler. Bu devlet politikası olması lazım!” diye konuştu.

Programın, İskenderun’un tanıtımına katkısı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Civelek de İskenderun’un gerçekten Doğu Akdeniz’in incisi olduğuna işaret ederek; “Coğrafyası mükemmel. Dağ, ova ve deniz. Akdeniz’in en stratejik yerlerinden biridir İskenderun. Halkı entelektüel. Biz layık olmaya çalışıyoruz” dedi.

Altyapı olmadan üst yapının tutmayacağını, mutlu bir kent olabilmek için halkın temel ihtiyaçlarını gidermek gerektiğini belirten Başkan Civelek; “Altyapıyı beş yılda bitirmenin gönül rahatlığını yaşıyorum. Su sorununu, çöp sorununu çözdük. Sel ve taşkın riskini önleyen drenaj kanalları, spor tesisleri, yeni hizmet binaları yaptık. İskenderun’un altyapısını tamamladık” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

santrafour6

Civelek; “Gençliğe Yatırım Yapıyoruz”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözüne dikkat çekerek, sporun çok önemli olduğunu ifade eden Civelek; “Spor her alanda lazım. Belediye olarak amatör sporu destekledik. Tenis kortları yaptık. Federasyon ile birlikte turnuva düzenledik. Plaj futbolu düzenliyoruz. Federasyon eşliğinde kış biatlonu Türkiye Kupası düzenledik. Sporcular ve aileleri de geldi, alışveriş yaptılar esnaf da kazandı. İskenderun’un da tanıtımına katkısı oldu.  Ücretsiz basketbol kurslarımız sürüyor. Çocuklarımız basketbol öğreniyor. Futbol, en popüler spor branşı. Altyapı en önemli şeydir. Altyapısız, taşıma suyla değirmen dönmüyor. Amatör sporu destekleyerek gençlerimizin oynayacağı, yapacağımız top alanlarının müjdesini veriyoruz. Top sahası hazırladık. Planını koyduk, projesi hazır. Önümüzdeki ay başlatacağız.

Gençlik ayrıcalıktır. Gençlik ateşi ya küllersiniz ya harlarsınız. Küllenirse geleceğimiz, yarınlarımız gençlerimiz kötü alışkanlığa yönelir ya da ateşi yeniler harlarsınız o enerji lokomotif görevi görür bu da spor. Altyapıdan gidiyoruz. Otobüs alacağız. Maçlara gidecekler. Zaten onlara top, tişört malzeme yardımı yapıyoruz. Geleneksel olarak mahalleler arası futbol turnuvası düzenliyoruz. Top, tişört malzemeleri biz alıyoruz. Spor, gençlerin birbirini tanıması, dostluğa, kaynaşmaya vesile olur. Onları seyretmek için aileleri de geliyor.

İskenderunspor İçin Destek Sağlayacağız!

Mavi-Turuncu renkler İskenderunluları toplayacak, kaynaştıracak ve bütün Türkiye’ye tanıtacaktır. Altyapısını destekliyoruz, cevherleri ortaya çıkarıyoruz. Bu çocukların ateşini hem onları yakmayacak hem bu ateşi lokomotife çevirebilecek bir kinetik enerjiye çevirmeye çalışıyoruz ve İskenderunspor için elimizden gelen yasal bütün desteği sağlayacağız. Amacımız insanları kaynaştırmak, bir arada olmalarını sağlamak ve spora teşvik etmek. Gençler amatörce oynuyor ama bir hedefleri olmalı. Hedef İskenderunspor. Oradan da daha büyük liglere gitmek! Bunu sağlayacağız. Sıra şimdi buna geldi” dedi.

Daha çağdaş bir İskenderun yaratma, insanları birleştirme ve çıtayı yükseltmeye çalışıldığını da belirten Başkan Civelek; “Gençlerimiz pırıl-pırıl, yarınlarımız,  geleceğimiz. Geleceğe katkıda bulunmak gerek. Ben bunun bilincindeyim. Elimizden geldiği kadar her şey İskenderun için ve her şey İskenderunspor için” diye konuştu.

Program ekibi adına, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’e ve emeği geçenlere teşekkür eden  Moderatör Başar Büyükkol ise; “Çok güzel bir ev sahipliği yaptınız. Biz burada çok güzel şeyler gördük ve yaşadık. Umuyorum İskenderunspor bundan sonraki senelerde çok güzel yerlere gelecektir. Biz bu ortamda İskenderunspor’u da yorumlamak isteriz” dedi.

Spor yorumunun da yapıldığı İskenderun’daki program, sahildeki Nikah Salonunda iskele ve denizin güzelliği arasında gerçekleşti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here