“Gençlerimiz İstesin Biz Kurs Açalım”

0
268

gençlik hizmetleri3Gençlik Hizmetleri ve Spor Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Merkez Bünyelerinde Açtıkları Kursları Anlattı…

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, merkezleri bünyesinde verilen kurslarla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi.

İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor Merkezinin, kapasitesinin gayet üstünde bir başarı gösterdiğini ifade eden Keskin; “İskenderun halkı, sizler hep destek oldunuz, yanımızda oldunuz, teşekkür ederiz. Şu anda kapasitemiz 3 bine ulaştı. Bu kapasitemizi daha da arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Ramazan ayı ile ilgili kurslarının da başladığını anlatan Keskin, sportif faaliyetlerde rol aldıklarını, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlara dikkat çektiklerini kaydetti. Keskin; “Sofra adabı, kişilik değerleri, dil dersleri, birçok kursumuzla gençlerimize faydalı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Merkezleri bünyesinde ücretsiz olarak açılan kurslar hakkında bilgiler veren Merkez Müdürü Ahmet Keskin; “Kuran-ı Kerim, Osmanlı Türkçesi ve bunun haricinde müzik, bateri, gitar, resim gibi kurslarımız var. Spor branşlarında jimnastik, karate gibi birçok kurslarımız var. İngilizce, Almanca, Fransızca dil faaliyetlerinden de yararlanabiliyor gençlerimiz. Yabancı dillerde hiçbir zaman gramerleri anlatmıyoruz. Rutin bir program uyguluyoruz. Gençlerin yabancı biriyle karşılaştıklarında, yabancı bir ülkeye gittikleri zaman birbirlerini kolayca anlayabilecekleri şekilde kurs eğitimimiz var. Geçen yıl 23 kurs duyurusu yapmıştık fakat sadece 16 tane kurs açtık. Kurslarımız gençlerin istek ve talepleri doğrultusunda açılıyor.

Ney kursu için çok talep geldi bizde bunu değerlendirdik. Bizim için önemli olan gençlerin istekleri. Onların istekleri olduğu sürece her kursu açarız. Kurslarımız tamamen ücretsizdir, öğrencilerden kesinlikle para talep edilmiyor. Sadece bize gelip ücretsiz olarak üyeliklerini yaptırmaları yeterlidir” şeklinde konuştu.

DSCN7464

Merkezimiz Resmi Bir Kurumdur

Eski Osmanlıya ait bir tür savaş stratejisinin kullanıldığı Mangala oyununu da İskenderunlu gençlere kazandırmaya çalıştıklarını kaydeden Keskin; “Gençlerimiz kurslarımızdan tamamen ücretsiz yararlandı. 7-29 yaş aralığında olan gençlerimiz bu kurslardan yararlanabilir. 3 bin rakamı hedeflenen rakamdı, bunu 6 bine çıkarmayı hedefliyoruz, tabi bu gençlerimizden gelen istekler doğrultusunda olacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Merkezimiz bakanlığa bağlı tamamen resmi bir kurumdur. Kurumumuzun giderleri Avrupa Birliği ile dünyanın belirli yerlerinden gelen yardımlardan sağlanıyor. Biz de bundan faydalanarak gençlerimize yönelik kurslarımızı güçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Yeter ki gençlerimiz bunları istesin. Kentteki okullarımız, burada isterlerse öğrencilerinden ücret talep etmeden okul gecelerini bile yapabilirler” şeklinde konuştu.

Çeşitli geziler düzenlediklerinden de söz eden Keskin; “Birçok gezi düzenleniyor. Tarsus’a 4 otobüs gezi düzenledik” dedi.

Toplantı sonrası Keskin, basın mensuplarına ‘Merkezimizde Sen Varsın’ isimli merkezi tanıtan bir kitap, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli kitabı ile Türk Bayraklı tişört armağan etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here