Gençler Tatilde Ne Yapıyor? (1)

0
54

Değerli okurlarım, ülkemizdeki tüm okullar aynı anda olmasa bile bir-iki hafta arayla tatile girdiler. Bütünlemesi olanlar ve notlarını yükseltme çabası içinde olanlar için bu tatil fazla uzun sayılmayacak. Genel olarak baktığımızda; ekonomik darboğaz içinde olmayanlar aylak-aylak dolaşmayı tercih edecek, sıkıntısı olan ve ailelerine yük olmak istemeyenler de bir iş peşinde koşacaklardır. En azından karın tokluğuna bir şirketin ayak işlerini yapacaklardır.

Geride bıraktıkları ders yılında “başarılı olanlar” biraz da bunun avantajıyla ailelerine yükleneceklerdir. Ekonomisi iyi olan aileler tercihleri çocukların lehinde kullanacaklardır.

Şöyle bakıldığı zaman yaz sezonu aile bütçesini daha çok etkiliyor. Bunu şu anda yaşadığımız için daha bilinçli olarak söyleyebiliyoruz. Bu yaz nereye gidilecek? Bu yaz neler giyilecek? Bu yaz neler dinlenecek? Bu söylediklerim daha çok üniversite tahsil eden gençlerimiz için geçerli! Artık üniversiteli oldular ya her şeyi herkesten daha fazla bilirler ve yorumlarlar. Onlara hak vermiyor değilim. Üniversite tahsil etmiyorlar da bir macera yaşıyorlar sanki! Tabi onlara göre; hayatlarının en iyi, algılama güçlerinin tavan yaptığı bir çağdalar.

İleride yaşlandıklarında belki çocuklarına belki de torunlarına anlatacak bir şeyleri olmalı.“Ben üniversite tahsil ederken” falan…

Özellikle yaz sezonunda, kış sezonuna karşın istek ve taleplerde belli bir artış gözlemlenmektedir. Herkes tatilde değişiklik istiyor, yurt dışında bir kaç günlüğüne de bulunabilmek cazip ve de ilginç geliyor. Oysa güzel ülkemizde görülmeye değer (Hem de defalarca) öylesine muhteşem yerler var ki inanın saymakla bitmez. Söylemek istediğim bu muhteşem ve ilginç yerler ve yöreler sadece Batı bölgelerimizde değil, Doğu bölgemizde daha fazla ve daha da muhteşem!

Nedense Doğu bölgemize, turizmde bile isteksiz davranıyoruz, oralara gitmekten imtina ediyoruz. Ülkemizi tanımak istiyorsak, öncelikle doğudan başlamalıyız, artılarımızı, eksilerimizi yerinde görmenin hiçbir sakıncası olamaz. Yaz sezonuyla vedalaşmadan muhtemelen kültür sayfamda, yeri geldiğinde bu sütunlarda dünyanın en eski yerleşim merkezlerini, en eski kiliseleri, İsa Aleyhisselam’ın ziyaret ettiği mekânları, bildiğim kadarıyla sizlere sunmaya çalışacağım.

Ancak konumuz şu aşamada gençlerimizin uzun tatillerini nasıl geçirmek istedikleri ile sınırlı olacaktır. Bu konudaki kültürümüzü, futboldan kritiklerle de süsleyeceğiz. Yani futbol muhabbetimizde mutlaka olacaktır. Futbol bizim yaşam biçimimiz olduğundan, ondan söz etmeyince sanki hiçbir şeyi yazmamış gibi oluyorum. Yüce yaradan iyi ki futbolu yaratan insanları yaratmış. Futbol ile yaşam daha da güzel, bu bir gerçek.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here