Geleceğin Melekleri Yetişiyor!

0
225

spor-minik melekler1Başarı hedefine emin adımlarla ilerleyen Hatay Büyükşehir Belediye (Hatay BŞB) Spor Kulübü, Hatay’a yeni başarılar kazandırarak gurur yaşatıyor. Geleceğin sporcularının yetiştirilmesi anlamında altyapıya önem veren Hatay BŞB Spor Kulübü’nün gelecek vadeden Minik Kızlar Basketbol Takımı, Antakya ve İskenderun bölgesinden toplam 8 kulübün katıldığı turnuvada finalde karşılaştığı rakibi Antakya Güney Gençlik Spor Kulübü’nü 36-33 yenerek şampiyonluk kupasını kazandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü basketbolda altyapıyı geliştirmek için 4 ay önce Antakya’da 25 okulda tarama yaparak basketbola ilgisi olan 40 öğrenciyle çalışmalara başlaması sonrasında, Hatay BŞB’nin minik meleklerinin elde ettiği bu kupa ile önümüzdeki yıllarda kazanılacak başarıların temelleri atıldı.

spor-minik melekler2

2005-2008 doğumlu arası öğrencilerin buluştuğu ve çok kısa sürede kaynaşarak takım bilinci ve ruhu kazanan Hatay BŞB’nin minik melekleri, altyapıya önem verildiği takdirde elde edilecek başarıların kaçınılmaz olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Hedef; Altyapıdan Profesyonel Lige Yeni Oyuncular Kazandırmak

Hatay BŞB Spor Kulübü Minik Kızlar Basketbol Takımı Antrenörü Sedat Asarcıklı, elde edilen başarıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Kısa sürede bir takım oluşturup şampiyon olduğumuz için mutluyuz. Hedefimiz altyapıdan profesyonel lige yeni oyuncular kazandırmak. İlk etapta çalışmalara Antakya’dan başladık bunu Hatay’ın geneline yaymak ve yeni sporcuları ilimize kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here