Bu Gece Kadir Gecesi

0
162

Ramazan Ayı’nın 27’inci gününe denk gelen mübarek ‘Kadir Gecesi’ bu gece idrak edilecek. Ramazan ayının en önemli gecelerinden Kuran-ı Kerim’in indirilmeye  başlandığı gece olan Kadir Gecesinin büyük bir sevinç içerisinde idrak edilecek olduğunu ifade eden seçilmiş ve atanmışlar bu geceye özel kutlama mesajları yayınladılar.

 “Kadir Gecesi Dua ve Tövbelerin Kabul Edildiği Kutlu Bir Gecedir”

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Kadir gecesinin dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece olduğunu vurgulayarak; “Bir ömürlük zamana eşdeğer ve Kur’an’ın yeryüzüne indirildiği gece olan Kadir Gecesi; kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Çünkü 1400 yıldır okunan ve hayatımıza tatbik etmeye çalıştığımız kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim; insanlığın ufkunda bir ışık gibi yanan ve her dönemde insanların yollarını ve gönüllerini aydınlatmaya devam eden bir çağrıdır. Artık her türlü hırs, kişisel çekişme ve kavgalardan uzak duralım. Bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz ve çevremizdeki ülkelerde yaşayan tüm Müslümanlar ve hatta tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun egemen olması en büyük dileğimizdir. Kadir Gecesi’ni idrak ederken, ihtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda olan insanlarımızın gönüllerini yapmaya, maddi ve manevi yardımlar ile sıkıntılarını paylaşmaya ve acılarına ortak olmaya çalışalım. Bu duygu ve düşüncelerle, Hataylı hemşerilerimin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin bütün insanlığı huzur ve barış içerisinde Ramazan Bayramı’na eriştirmesi dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

“Kadir Gecesi, Manevi Huzurumuzun Artması İçin Eşsiz Bir İmkân Sunmaktadır”

İskenderun Kaymakam Vekili ve Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, kandil gecelerinin, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel geceler olduğunu vurguladı.

Bu gece idrak edilecek olan Kadir Gecesinin barış ve huzura vesile olmasını temenni eden Soytürk; “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin yıldan daha hayırlı olan ve içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Kadir Gecesine erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatması; yeryüzünde barış ve huzura vesile olması hepimizin ortak temennisidir. Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Aziz milletimiz, bu eşsiz fırsatın bilincinde olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor,  Yüce Mevla’dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı’na da eriştirmesini diliyor, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum” dedi.

Mağfiret Günleri Olan Kandillerin En Anlamlısını İdrak Edeceğiz

Kadir Gecesinin bin aydan daha hayırlı olduğunu vurgulayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise; “Kadir Gecesi, karanlıklar ve cehalet içinde yüzen insanoğluna kurtuluş yolunu gösteren yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in, Allah tarafından sevgili peygamberimize “oku” emriyle vah yedilmeye başlandığı ilk gecedir ve bin aydan daha hayırlı olduğu yine bizzat Allah tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bu geceyi iyi değerlendirerek, dünya ve ahiretimizi mamur edecek ameller yapmaya gayret edelim. İnsanlık âlemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısını idrak edeceğiz” dedi.

Bu gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceğinin ifade edildiğini belirten Savaş; “Bu nedenle insanlık olarak sıkıntıların, felaketlerin yaşandığı şu dönemde yapılacak dualar birer kurtuluş vesilesi olabilir. Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiret yağmurları, bütün dünya için yeni kapıların açılmasına vesile olabilir. Bu gece Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzüne indiği, yapılan duaların ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Yine bu mübarek gecede insanlığın ebedî refahına sebep olacak, ona bereketli bir ömrü kazandıracak bir fırsat verilmektedir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde yapmamız gereken, sadece bu gece yüzü hürmetine değil yaşamımız boyunca kin ve nefretin yerine, sevgiyi, barışı, huzuru, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılmalıyız. Rahmet ve bereketin bol olduğu bu gecenin, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Tüm İslam Alemi’nin, ülkemizin ve değerli hemşerilerimizin Kadir Gecesi’ni kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kadir Geceniz Mübarek Olsun

Kadir Gecesinin, kalplerin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gece olduğunun önemle altını çizen  İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Kur’an’ın yeryüzüne indirildiği gece olan Kadir Gecesi; kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması ve manevi huzurumuzun artması için dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim; insanlığın ufkunda bir ışık gibi yanan ve her dönemde insanların yollarını ve gönüllerini aydınlatmaya devam eden bir çağrıdır. Bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimiz ve çevremizdeki ülkelerde yaşayan tüm Müslümanlar ve hatta tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun egemen olması en büyük dileğimizdir. Kadir Gecesi’ni idrak ederken, ihtiyaç içerisinde ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmek zorunda olan insanlarımızın gönüllerini yapmaya, sıkıntılarını paylaşmaya ve acılarına ortak olmaya çalışalım. Bu duygu ve düşüncelerle, İskenderunlu hemşerilerimin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin bütün insanlığı huzur ve barış içerisinde Ramazan Bayramı’na eriştirmesi dileklerimle sevgi ve saygılar sunuyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here