‘Gaziler Günü’ Törenlerle Kutlandı

0
66

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı verilmesinin yıldönümü törenlerle kutlandı.

Gaziler Günü dolayısıyla ilk olarak Atatürk Anıt Alanı’nda gerçekleştirilen törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, daire amir ve müdürleri, askeri ve mülki erkân ile şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törende Atatürk Anıtı’na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapan  Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcilik Başkanı Neşet Turhan, Gaziler Günü’nün, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirterek; “Türk milleti, bin yıldır Anadolu’da kendi gücü, azim ve iradesiyle hür ve bağımsız olarak varlığını sürdürmektedir. Eminiz ki, Türk’ün varlığı sonsuza dek var olacaklardır.

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik unvanının verilişinin yıldönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Ardından protokol üyeleri, düzenlenen kahvaltılı sohbette gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here