Futbolun Cilveleri (1)

0
44

Değerli okurlarım, son “Dünya ve Avrupa” Kupaları sevabıyla, günahıyla artık geride kaldılar. Bu yıl yepyeni bir Dünya Kupası macerası yaşayacağız. Geçen Dünya Kupasının maçları, genellikle kalitesiz, temposuz geçti dedik ve günlerce yazdık, çizdik ama yine de “ibret alınacak” yanları olmadığını da söyleyemeyiz.

Futbol öyle bir sektördür ki diğer spor dallarının üzerine “kabus” gibi çöküyor sanki! Bilerek ve isteyerek o uğraşların bir adım öne çıkmasına izin vermiyor, haklılığı oldukça fazla! Anlatacağım, yavaş-yavaş…

Geçenlerde bir dostum serzenişte bulunmuştu. Öcal Bey neden hep futbolu yazıyorsunuz başka spor dalları sizi ilgilendirmiyor mu? Arkadaşım azıcık haklı da eğer makalelerimi okusaydı belki de böyle bir soru sorma gereği duymayacaktı. Sizlerin de bildiği gibi zaman-zaman da olsa diğer spor dallarına da yer veriyorum. Okurlarımın genel temayülleri ne ise ona uymak zorundayım. Bu konuda hiç de tepki gelmedi. Genellikle okurlarımın iltifatların mazhar oluyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor.

Günden oluşturan olaylar ve spor yazarları için oldukça önemlidir, Örneğin Dünya Kupası ile ilgili yorumları yaparken sezonu kapatmış sessiz, sakin duran bir spordan söz etmenin esprisi olur mu bilemiyorum. Bu nedenle zamanlama hadisesine özen gösterdiğimi belirtmek isterim.

Net olarak ligleri zayıf olan ülkelerin milli takımlarının güçlü olduğunu yeri geldiğinde sık-sık söylüyorum, ancak bazı ülkeler bizleri yanıltıyor ama istisnalar kaideyi bozmaz. Dünyada söz sahibi olmuş bazı ülkelerin ligleri de üst düzeyde! İtalyan milli takımında oynayan oyuncuların çoğu kendi liglerinde top koşturmaktadırlar. Milan ve Juventus gibi kulüplerde top koşturmak için can atan sporcular o kadar çok ki! İtalyan futbolcuların başka kulüplerde oynama ihtiyaçları yoktur. Zaten dünya liglerinin 2’ci sırasında bulunuyorlar. Demek oluyor ki İtalya Ligi gerçekten güçlü!

Çok enteresandır bizim ligimiz de dünya sıralamasında 330 puanla 12’ci sırada bu da az bir şey değil, demek ki bizim ligimiz de güçlü ve agresif bir lig! Bu sıralamayı bizimkiler yapmıyor, FIFA’nın yan kuruluşları yapıyor. Peki, mademki güçlü bir ligimiz var da neden milli takımımız güçlü değil ya da ne zaman güçlü olacak? Bunların cevabını da yarın ki sayımız da anlatacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here