Futbolumuz Yine Kurşunlandı (2)

0
33

Değerli Okurlarım, kendimi bildim bileli Necip Türk Milleti’nin tebessümlerin dışında, kahkahayla güldüğüne tanık olmadım. Tüm konularda olduğu gibi sporda da aynen böyle… Tesadüfî bazı başarıların dışında gündem oluşturacak bir başarımızdan söz edemeyiz.

İstiklal Savaşı’ndan yeni çıkmış, hasta, yorgun ve beş yüz bin gencini şehit vermiş bir ulus düşünün… Bir süre sonra da, okumuş, tahsil etmiş beş bin evladını “Devrim” uğruna şahadetini özümlemiş bir ulus tahayyül edin… Yani, normal ölümlerin dışında şehit vermemiş tüten ocak yok. Bu şartlarda gülmenin esbabı harbiyesi olabilir mi?

Merhum Savcı Mehmet Selim Kiraz iyi bir futbol izleyicisiymiş duyduğumuz kadarıyla. Futbolu seven kültürlü bir muhteremin şehit edilmesi bizleri ayrıca üzmüştür. Bir önemli konunun da altını çizmek istiyorum. Adı geçen terör örgütü militanlarının isimleri belli, inleri, yaşam biçimleri blok notlarda yazılı… Buna rağmen bu teröristleri nasıl açık alan veriliyor, cinayetlerine, karakol basmalarına göz yumuluyor? Ülkemizde MİT denilen bir kurum var. Bu özel kurumun görevini o günden itibaren merak etmeye başladım. Adamlar ellerini kollarını sallayarak önemli bir konuyu aydınlatmaya çalışan, başka bir ifade ile toplum içinde Anası-Babası yuhalattırılan Elvan’ın konusu ile ilgileniyor?

Bu konuda düşünceler çok yoğun, çok şeyler söylenebilir. Bizler biliyoruz ki, “Türkiye’nin Gücü Test Edilemez” diyen oturaklı bir Başbakan var. İstiyoruz ki, herkesi tatmin edecek bir açıklamada bulunsun. Bulunuyor bulunmasına da ve aynen şu talimatları yağdırıyor…

“Kim olursa olsun ve ne niyetle çıkarsa çıksın. Sokağa izinsiz şekilde çıkarak, ülke güvenliğini tehdide müsamaha gösterilmeyecektir…”

Bu terör eylemini, özgürlükleri kısıtlamak için bahane olarak ve yukarıya yaranmak için kullanıyor. Oysa sokağa çıkmak için kimsenin kimseden izin alması, izin istemesi söz konusu olamaz. İnsanların Demokratik protestosu bir temel insan hakkı ve demokrasinin olmazsa olmazlarından sayılıyor. Bunun da önüne kimse geçemez… Hükümete düşen görev, bu cinayetin nedenlerini araştırıp ve en kısa zamanda bizlere sunmasıdır. Geçen her gün şüpheli sayısını da kabartmaktadır, bu da böyle biline.

Olaylar nedeniyle futbola ara veriliyor da büyük olaylar çıkmasına rağmen siyasete mola vermek akıllardan geçmiyor. İyi ki öyle! O kadar yetişkin, iyi niyetli insan avantası olmadan bir maaşla geçinebilir mi? Duydunuz mu, yufka ekmeğe talim eden çiftçi-köylü kardeşlerim. Ulu Önder Atatürk sizin için “Bu Milletin Efendisi Gerçek Üreticisi Köylüdür” demişti. Nerde kaldı o güzel sözler, vecizeler?

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here