Futbolumuz İsyanlarda (1)

0
36

Değerli okurlarım, “tatlı-tatlı yemenin, acı-acı da çıkarması olur” buyurmuş atalarımız. İsabet buyurmuş muhteremler. Bundan daha güzel ve daha da anlamlı bir ifade bulamıyorum, son dönemde yaşadıklarımız için! Gezi olayları onur ve gurur savaşıdır, elinde çekiçle gezenlere bir uyarıdır, keskin bir bakıştır… Hani, elinde çekiç olanlar herkesi çivi sanırlarmış ya. Ondan esinlendim!

Efendim, benim Kasımpaşalı bir arkadaşım var. Zamanında futbol da oynamıştı. Gol kokusunu iyi alabilen, duracak yeri iyi seçen ve de hava hâkimiyeti olan biriydi. Kasımpaşalıydı ama sigara içki içmez, kumar oynama, yani kötü yolları olmayan, rakı yerine ayran içen ya da içinde alkol olduğu için üzümü, karpuz ve kavunu çok tüketen bir arkadaşımız. Sporcu dediğin böyle olur, olumsuz işler yapar mı hiç?

Bu arkadaşımızın en kötü yanı ise paraya aşırı derecede zaafı olması! Aklınıza ne geliyorsa, her konuda bir filosu var. Oysa öbür tarafta böyle şeylere ihtiyaç var mı? Yok mu? İşte onu bilemiyorum. Bir bilene sormamız gerekiyor. Ancak, son dönemde işlerinin iyi gitmediğini görüyorum bu Kasımpaşalı arkadaşımın. Gördüğüm kadarıyla gözleri garip, kilo vermiş, sinir sistemi allak bullak olmuş. Futbolu bırakınca demek ki böyle oluyor insan…

Kendisi gibi Kasımpaşalı olan Çamur Nuri’ye derleniyor; “-Yahu Nuri ben daha ne yapabilirim ki? Köprüler yaptırdım, gelip geçmeye, Çeşmeler yaptırdım, soğuk sular içmeye, Hastaneler yaptırdım, soğuk sular içmeye, Hastaneler yaptırdım, şifa bulmaya! İhaleler dersen, köşe olmaya, “One munite” dersen, herkesin dilinde, Ayyaşların, çapulcuların içinde kalmam da cabası, Ayaklar baş oluyor önüne geçemiyorum. Bir ağaç için çapulcular ayakta bekliyorlar. Onlara soğan, sarımsak gazı daha sonra da biber gazı sıktırıyorum yine kaçmıyorlar. Bağışıklık kazandılar sanki.

Açılımı güçlendirmek için onlara söz verdim, bunu kimseye söyleyemiyorum. Türbanlı bacılarımı yerlerde süründürüyorlar, birini bulup ekrana çıkarıyoruz ama kimse yemiyor. Hem eski bir futbolcuyum ve hem de Müslüman’ım. Beş vakit namazımı kesinlikle kaçırmam. Camilere içki içilmesine göz yumabilir miyim? Tuttuğum futbol takımı şampiyon olsun diye neler yapmıyorum ki. Onlara bir müsabakanın nasıl kazanılacağının yollarını gösteriyorum, hem de federasyona iyi ve tombul bir adam getiriyorum. Her şeyin yoluna girdiğini düşünürken, UEFA’nın yaptığı şu kalleşliğe bak. Benim gibi eski bir futbolcuya bu yapılır mı? Çamur Nuri, bak sen benim çocukluk arkadaşımsın. Söyle bana başka ne yapabilirim?

Kasımpaşalı Çamur Nuri’nin ilginç yanıtını yarın sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here