Futbolu Rahat Bırakın (2)

0
29

Değerli Okurlarım, futbolumuzun özerk, otonom bir kurum olduğunu hepimiz biliyoruz. Biraz daha açacak olursak, dışarıdan etkilenmeyen, siyasilerle alası veresi olmayan müstakil bir kuruluştur. Gelin görün ki, mesele hiç de bildiğiniz gibi değil! Hiçbir kurum ya da kuruluştan etkilenmeyecek diyoruz ama yan-yan yürüyen eski futbolcu arkadaşımızın Beykoz çakmasıyla anında yelkenler suya iniyor.

Biz, “Futbolu rahat bırakın” diyoruz! Kimler rahatsız ediyor? Futbolcular mı? Yöneticiler mi? Siyasiler mi? Taraftarlar mı? Hepsi mi? Evet… Bu saydıklarımın hepsi futbolumuzu rahatsız ediyor ama siyasilere ayrı bir paragraf açmamız gerekiyor. O siyasiler yaptıkları yanlışlarla ortamı öylesine geriyorlar ki, sözle anlatılması mümkün değil!

Hani şu halkın oylarıyla milletvekili olanlar var ya. İnanın dünyanın kazığını koparıyorlar. Bu milletvekili, bir deplasman takımının attığı gole sevinen 13 yaşındaki bir çocuğun üzerine yürüyüp hakaret ediyor. Şunu söylemeye çalışıyorum. Milletin vekili, kendisine oy veren milletin aslına saldırıyor ve de hakaret ediyor. Bundan zerre kadar da üzüntü duymuyor.

Efendim, on beş milyonluk İstanbul’da öyle semtler vardır ki, bu semtlerde aday olmakta, seçilmekte ve icraat da oldukça zordur. Bu semtler şunlardır; Kasımpaşa, Karagümrük, Cerrahpaşa… Bu semtlerin okumuş oranı düşük ve sosyal tarafı zayıftır. Bu semtlerde delikanlılar, kabadayılar ön plandadır. Futbol maçlarında bile onların ve d adamlarının ön planda olduğunu söyleyebiliriz.

Peki, bu delikanlılar, kabadayılar neler yapıyorlar? Futbol takımlarını haraca mı bağlıyorlar? Karşı çıkanları öldürüyorlar mı? Hâkimleri, valileri onlar mı tayin ediyorlar? Açıktan ihale mi alıyorlar? Ayakkabı kutusu mu imal ediyorlar? Evlerinde adam boyu para kasası mı bulunduruyorlar?

Bunların hiçbirisi değil. Yaptıkları fazla göze batmasa bile, kanunsuz işlerle uğraştıklarını, çevreye korku saldıklarını… Gerisini yarın ki sayımızda anlatacağım!

Mutlu olun mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here