Futbolu Alkışlayalım Beyler (2)

0
34

Değerli Okurlarım, “Göz görür, akıl hükmeder” diyen muhteremler bizleri terk edeli uzun zaman oldu. Bu sözleri kimlere sorsanız alacağınız yanıt üç aşağı beş yukarı aynı olacaktır. Birileri diyor ki; “Doğrular her zaman söylenmez, zira yaydan çıkmış ok gibidir o. Döner dolaşır ve öyle bir yere saplanır ki, derinlere iner, kanatır ve de yarası da ömür boyu iyi olmaz…”

Günümüzde öyle değil, sporumuzda, özellikle futbolumuzda doğruları kim ya da kimler söyleyecek gerçekleri açıklayacak. Bazıları doğruları gerçekten bilmiyor, kimileri bilseler bile, kendi işlerine gelen gibi çarpıtıyorlar. Biz, futbolu alkışlayalım beyler! Koltuğu büyüklerden birisi çıkıyor, “O kişi milli takımı çalıştırmalı” diyor. Bu ne demektir? Eğer dediğimi yapmazsa, bu ülkede yaşama şansı azalır, dünyayı kendisine zehir ederim. Boşuna mı yan-yan yürüyoruz?

Başka birisi çıkıyor, savaşa tahrik varsa olimpiyat olmaz diyenler için “Onlar bir yerlerine kına yaksınlar” diyor. Şu gerçeği de göz ardı edemeyiz, kim ne derse desin. Hamdolsun ülkemiz cesur insanlarla dolu. “Kına yaksın” demek neyi çağrıştırıyor bir türlü anlayamadım. Bazı yörelerimizde bu sözlerin ortaya atılması resmen cinayet nedenidir…

Bu nedenle, bizler, yine futbolu alkışlayalım beyler. Her makalemde değil ama bazılarında futbol için bilinen ifadeler kullanıyorum, okurlarım da bunu özümlediler. Futbol günümüze gelinceye kadar çok can verdi, çok kan döküldü. Tarihteki bazı olaylar insanın tüylerini ürpertiyor. Tabi ki onları anlatacak değilim.

Bu nedenle, doğruları bilip de çarpıtanlar, hele bunu rant için yapanlar daha tehlikelidirler, cinayet işliyor da diyebiliriz. Özellikle, bilinen doğruları, bilerek ve isteyerek çarptırıyor ve bu zavallılar toplumu yönlendirici makamlarda bulunuyorlarsa, kitlelere hitabetme olanakları da varsa, işte o zaman “El Aman Beyler”…

Yanlış anlaşılmalar da futbolun içine ediyor. Biz futbolu alkışlarken, onu yönetenlerin, ona yön verenlerin de alkıştan pay almasını istiyoruz. Gönlümüzden geçenler budur. Futbolumuzun “Özerk” oluşu da, en büyük güvencemiz. Biz öyle biliyorduk, meğer özerkliğin lügat karşılığı “Atama” imiş. Tevekkeli değil, onun içindir ki herkes bir şeyler koparma sevdasında! “Bizler, futbolu alkışlayalım beyler!”

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here