Futbolla İç İçe Olunca (1)

0
24

Değerli okurlarım, edebi girişimimizi en son sayfaya bıraktım ama yazacaklarım da aynı paralelde, hiç aratmayacak. Okuduğunuz da hak vereceksiniz. Yapılan bir bestenin anlamı yok muydu? Vardır elbette. Bir bestenin anlamı siz o besteyi dinlerken duyduğunuz, düşündüğünüz şeylerdir. Fakat dinlerken duygularınızı anlatamazsınız.

Çözümlemeye, uzun uzadıya açıklamaya çalışırsınız. Yine de bilirsiniz ki bütün söyleyecekleriniz o bestenin asıl anlamı değil. Asıl anlamının çevresinde dolaşan, onunla birleşmeyen bir takım sözlerdir. Birçok makaleler, yazarın oluşturduğu ancak okurun tamamladığı bir yapıdır. Okurun, yazılan ya da okunan makalenin içine girmesi çeşitli duygularla mümkündür.

Örneğin bir şiir de; okurun kendini keşfedebilmesi, kendine ait bir evrenin varlığını hissetmesi, o eserin okurca kabul edilmesini sağlar. Ortak duygulara ve düşüncelere hitap etme çabası, içerisindeki esere ancak eksiltili yapılar, göstergeler, hâkim bakış açılar vs. unsurlarla ulaşılabilir.

Şu da unutulmamalıdır ki; Okurlarıyla gönül bağı kuran yazar, makalenin her yanında vardır. Yine de okur, o makaleyi severek okuyorsa makalede yazarı bulacak ve de söyleşecektir.

Efendim, yıllardan beri makalelerime edebi girişler yapıyorum. Kazaren, bir tesadüf olmuştu. Değiştirmedim ve öyle yayımlandı. Bu tesadüf ya da yanlışlık okurlarımın beğenisini kazanmış. Devamlı okurum olduğundan söylemlerinden anlayabiliyorum.

Biz bu şekilde, futbolu da güzelleştirmeye ve daha saygın hale getirmeye çalışıyoruz. Şimdilik elimizden fazla bir şey gelmiyor. Yarınlar çok şeylere gebe. Her şeye rağmen iyi yolda olduğumuzu söyleyebilirim.

Bu köşe de; okuduğunuz istisnasız tüm makalelerim ya dolu-dolu yaşanmıştır, bazıları da yaşanmış olmakla birlikte okurlarım tarafından istenen konulardır. Okurlarım muhtemelen bundan cesaret alarak, benim de yüzümü yumuşak bulduklarından istediklerini rahatlıkla söyleyebiliyorlar.

Herkesin de çok iyi bildiği gibi, Gazetemiz (İskenderun Gazetesi) ülkemizin kesintisiz yayın hayatına devam eden en kıdemli gazetelerden biridir. Şehrimizdeki yayın organlarını söylememe gerek yok, hepsi de bize göre çok yeni.

Futbolla iç içe olunca bunun içeriğinde çok şeyler bulunmaktadır. Bunları da yeri geldiğinde, zamanlamayı da iyi yaparak anlatmak zorundayım. Birçok okurlarım çok ilginç yaklaşımlarda bulundular.  “Futbol oynadığınızı sonradan öğrendik ve 40-50 yıl önceki futbolumuzdan söz ediyorsunuz. Bizler o zaman çok küçüktük. O dönemde oynanan futbol hakkında en ufak bir bilgimiz yoktu. Makalelerinizi okuyarak o dönemi yaşamış gibi oluyoruz. Efsane olmuş futbolcularımızı ayrıntılı biçimde yazıyorsunuz, bunun için size müteşekkiriz…”

Okurlarıma aynen şunları söyledim: “Ben daha dağarcığımı boşaltmadım. İçinde neler var neler…”

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here