Futbolda Sırtı Kaşınanlar (4)

0
40

Değerli okurlarım, o zamanın “tarafsız ve adil mahkemeleri” Kasımpaşalıyı mahkûm etmişti. Auta ya da direkten dönen şutlar gibi bir şey. Mahkûm oldu ama şuarada burada ne diyordu Kasımpaşalı “Bir şiir okuduk diye üç ay hapis yattım…” Aynen böyle demiyor muydu başbakan? Peki, şimdi Fazıl Say’da çıkıp “Bir şiir retweet ettim 10 ay hapis cezasına çarptırıldım” böyle söylemeye hakkı yok mu?

Doğruyu söylemek gerekirse, futbolumuz nedenli yerlerde sürünüyorsa, adaletle ilgili duygularımızda karamboldan kaybolup gidiyor. Adaletin peşinden çok önemli manevi değerlerimiz de kayboluyor. Şurada ya da burada duyduğumuz fıkralar var ya inanın onlar gerçeğe çok yakındır ve hatta gerçeğin ta kendisidir. Şöyle de söylenebilir: Bunlar gerçeğin imbiğinden süzülmüşlerdir! Futbolumuza şöyle bir göz atalım, hangi futbolcu başarılıysa, an kısa zamanda diz kapağına tekmeyi yer. Ya sezonu kapatır ya da futbolla vedalaşır. Bunun cezası da yoktur. Delikanlı hakemlerimiz çoğu zaman tekmeyi yiyenlere kart gösteriyorlar. O da Allah’tan değil mi?

Bir örnek vermek istiyorum, bunu çocukken sık-sık duyardım ama o zaman pek bir şey anlamazdım. Yüce Yaradan cehennemde her kuyunun başına bir zebani dikmiş, yukarı çıkmak isteyenleri bir dirsek ya da tekmeyle aşağı itsin diye. Nasıl bir sistem bilemiyorum. Ancak, Türklerin bulunduğu kuyunun başına kimseler yok. Ne bir zebani ne de bir melek. Hiçbir canlı bulunmuyor. Nedeni şu olmalı: Yüce Alla yarattığı kullarını, onların karakterlerini bilmez mi? Yüce Allah, kuyudan çıkmak isteyenleri, nasıl olsa kendilerinden birsi aşağı çeker ve orada kalırlar. Aynen böyle duymuştum çocukluğumda…

Şimdi sizlere, hatta yeni kuşağın bile “Evet öyle” diyebileceği çok canlı ve de capcanlı bir örnek sunmak istiyorum… 1996’dan 2002’ye kadar, yani futbolun bu dönemlerinde altın çağını yaşıyor diye bileceğimiz bir spor kulübümüz, sanki suç işlemiş gibi, ne diyorlardı? Bu futbol takımı durdurulmalı! Neden? Neden bu takım durdurulmalı? Bilen varsa bize de söylesinler.

Futbolda Dünya 3’cüsü olduğumuzda bu takımın oyuncuları çoğunlukta değimliydi? UEFA ve de Süper Kupayı bu takım kazanmadı mı? TFF’nin önde gelenlerinden birisi, bu takımı sevmiyorum, hazmedemiyorum buyuruyor. Bunların öylesine sırtları kaşınıyor ki anlatmakla bitmez. Bu koşullarda Türk futbolu bir adım öteye gidebilir mi? Allah belamızı vermişte haberimiz yok.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here