Futbolcu Hakları Nedir? (2)

0
25

Değerli okurlarım, statlar öylesine enteresan mekânlardır ki, o binlerce insanın hepsi akraba değillerdir. Türk olmalarının dışında kan bağları da yoktur, göbekten bağlı da değillerdir. Hatta kafalarının içinden geçenler, düşünce tarzları, ideolojileri de farklı boyutlarda bile olsa, öyle bir an geliyor ki, ya sarmaş dolaş oluyorlar ya da aynı acıyı hissederek mahzunlaşıyorlar.

Biz, futbol müsabakaları Tiyatro izlenir gibi izlenmez diyoruz ama gelin görün ki, yaşanan aktiviteler Tiyatrodan farksız ve hatta daha da samimi ve özellikle daha da gerçek… Neden “Futbolcu Haklarına” doğrudan gelmedik de bu kadar uzattığımıza gelince, hemen söyleyeyim. Serde biraz şairlik var da ondan…

Futbolcular hiçbir koşulda kulüplerin malı değildir. Yani onlara sahipmiş gibi davranılamaz. Futbolcular aleyhine olan hallerin ortadan kaldırılması bir yana Futbolcuların mevcut haklarını bilip, bunlardan yararlandıklarını görebilmek ülkemizde de, şehrimizde de pek mümkün olmuyor. Hemen söyleyelim, haklarını alamayan, alınan-satılan kiralık futbolcular, mevcut haklarını kullanamadığından mağdur olmaya mahkûmdurlar.

Örnek mi istiyorsunuz? Şehrimizde iki tane Profesyonel Futbol Takımı bulunmaktadır. İnşallah her sezon sonu artış gösterir. İskenderun için çok büyük bir mutluluğa vesile olur. Evet, iki Profesyonel Futbol Takımımız var demiştim ya… Çok güzel, zamanlamayı iyi yapmak kaydıyla, yapılanma hem iyi bir yaklaşımdır, hem de önemli bir hadisedir. Yapılanma denilen bu olay, doğrudan Teknik Kadronun inisiyatifindedir. Tabi ki, yönetimin de bilgisi ve onayı dahilindedir.

Yapılanma konusuna, başka bir Makalemde doğrudan gireceğim için, şimdi fazla uzatmıyorum. Şunu söyleyebilirim. Futbolculara ve onları takımdan uzaklaştırmak için özel bir çaba sarf edilmemeli. Gönderilmesi istenen oyuncuların gururunu kırmadan, onure ederek, hakkını gasp etmeden, anlaşarak yollar ayırmak en iyisidir diye düşünenlerdenim.

İsmini vermediğim yerel takımımız da bu hassasiyet gösterilmedi, bazı futbolcular istemedikleri halde futboldan koptular, bazıları da en azından zor durumda kaldılar. Futbolcu hakları ile ilgili ilginç şeyler sunacağım ama yarın…

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here