Futbola Kadın Eli Değmeli mi? (3)

0
36

Değerli okurlarım, dert çok büyük, olağanüstü büyük! Derde derman Allah’tan da diyemeyiz. Bizi neden insan olarak yaratmış? Bize neden akıl fikir vermiş? Sorularımıza çözüm bulalım diye… Bizlerde insan olduğumuz için aklımızı kullanmıyor değiliz, kullanıyoruz ama bazen tersine kullanıyoruz. Tersine kullanmasaydık bu işler futbolumuzun başına gelir miydi?

Büyük bir serveti başkanı olduğu kulübe hibe (!)ederek bin bir türlü ayak oyunlarıyla TFF başkanı olmak ne anlama geliyor? Bunun iyi niyetle uzaktan yakından bir ilgisi olabilir mi? Aklını ve fikrini, iyi niyetini iyi yönde kullanan o kişinin tecrübesinden yararlanacağız diyelim. Tamam!

Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski Başkanı Zekeriya Alp. Bu arkadaşlarımızın iyi bir defans oyuncusu ve milli futbolcu olduğunu iyi bilenlerdenim. Ayrıca, futbolculuğuna da, kişiliğine de katiyen sözüm yok! Zamanında MHK Başkanlığı da yaptı. Acaba bir kez olsun Hakem semineri yapılan yerlerinin yanından geçmiş midir? Halı sahada bile bir maç yönetmiş midir?

TFF Başkanı, Zekeriya Alp’i bu önemli göreve getirmekle o arkadaşımızı töhmet altında (kendisi zaten töhmet altında…) bırakmıyor mudur? Alp, MHK Başkanlığı görevini kabul etmekle hangi amaca hizmet edeceğini ortaya koymuş oluyor kanaatimizce.

Bu şekilde TFF yapılanmış odlumu? Türk futbolu kaostan kurtulacak mı? Yarınlar neler getirecek? Bu soruların yanıtları hep olumsuz olacaktı. Oldu da! Bu şekilde futbolumuz kaostan çıkmaz. Burada amaç, hakemlerimizin maşa olarak kullanmaktır, bunun başka türlü bir anlamı olamaz.

Futbolumuza kadın eli değmeli mi? Demiştik ya, şimdi o tarafa bakalım. Efendim, ülkemizde futbol denilince akla kimler gelir? Tabi ki erkekler. Onlar futbolu yönlendiriyor, onlar bu ayak oyununa kişilik kazandırıyor, onlar futbolumuzun itibarına itibar katıyor vs… Kadınların ağırlıklı olduğu tribünlerde çok bulundum. Onların tezahüratı bir başka! Öncelikle 90 dakika hiç susmuyorlar.

Arada bir diyorum ya dil kondisyonları olağanüstü gelişmiş onlarda. Küfürleri de çok değişik ve de oldukça ilginç. Rakip oyunculara ve hakemlere iltifat edecekleri zaman ne diyorlar biliyor musunuz? “Sizin şuranızı buranızı şey yapayım” diyemiyorlar da “Sizin şuranızı buranızı, şunlara şey yaptırayım…”diyorlar.

Kadınlarımız öyle bir yol tutturmuş gidiyorlar. Kadınlarımızı futbola olan yakınlıkları itibariyle iki kategoriye ayırıyorum. *Futbolu Çok Sevenler, Fanatik Üstü Fanatikler. *Futbolu Hiç Sevmeyenler. Ülkemizde bunlar çoğunlukta! Erkeklerin maça gitme arzuları sanırım bundan kaynaklanıyor.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here