Futbol Sadece Futbol mudur? (2)

0
68

Değerli okurlarım, futbolun sosyal ekonomik gerçeklere dayandığını kabul etmek gerekir diyoruz ama ondan zevk almadan, sporun lokomotifi olduğunu kabul etmeden idrak etmek de kesinlikle mümkün değildir.

Başkalarını örnek göstermeye gerek yok. Kendimizden bir şeyler sunalım isterseniz. Milli Takımımız ya da Avrupa Kupalarında boy gösteren lig takımlarımızın başarılarında, yer yerinden oynamıyor mu?

Ekmeğe, petrole zam yapılmış, kimse umursuyor mu? “Zam yapılırsa yapılsın, takımımız galip geldi ya” diyerek her tarafı tozpembe görmüyor muyuz? “Futbolla Uyutulma” dönemini geride bıraktığımızı söylesek bile, hükümetler zam yaparken, ülke insanına afyon yutturuyor. Bu konuda böyle yapılacak fazla bir şeyimiz yoktur.

Küçük bir paragraf düşmek istiyorum. “Topa çok sert vurdu ama auta gitti, hayır-hayır top ağları deldi geçti… Metin Oktay’ın Golü…” Çok uzun yıllar önce, spiker, rahmetli Metin Oktay’ın unutulmaz golünü bu şekilde ifade etmiş. Günümüzde bile hala o muhteşem gol konuşulur.

İşte o yıllarda “Metin” ismi büyük patlama yapmıştı. İtiraf etmeliyim ki ben bile, büyük oğlumun adını “Metin” koymuştum.

Futbol denilen o ayak oyunu var ya öylesine çekici, öylesine cazip ve temaşa zevki zirvede… Futbola iyi bir lider ve liderlik vasfı gelişmiş bir sektör. Liderin ne olduğuna, nasıl olacağına kısaca bakalım. Bir futbol takımında, bir kurum ve kuruluşta lider olan kişinin, hem mantıklı ve hem de cesur ve korkusuz olması gerekir. Kendisine verilen görevi yerine getirebilecek yetenekte olması, örnek olması istenen ve beklenen özellikleridir.

Zorluklar karşısında şaşırmamak ve arkadaşlarına moral verip motive etmek iyi bir liderin görevleri arasındadır. Ancak liderlerin de öyle ya da böyle yalnız kaldıkları, formsuzluğu nedeniyle gerekli performansı gösterememesi, kimseyi fazla şaşırtmamalıdır. Çünkü lider olan kişi yaratıcıdır, olumsuzlukları çabuk atlatacak yeteneğe sahiptir. Zayıf karakterli, cesaretten yoksun kişilerden lider olmaz. Lider olan kişi, halinden bellidir. Zorla liderlik olamaz. Gerçek lideri bulmak, takımlar için büyük kazançtır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here