Futbol Futbolcularla Güzeldir (1)

0
52

Değerli okurlarım, futbol futbolcularla güzeldir ama her zaman olduğu gibi “ebedi bir girişten” sonra konumuzla baş başa kalacağız. Öncelikle birazcık deşarj olmamız şart. Biz insanlar enteresan yaratıklarız nedense. Her şeyden kendimize bir pay çıkarmaya çalışırız. O her şey dediğim her neyse kalıcı değildir, geçicidir ve mutluluğumuzla uzaktan yakından ilgisi yoktur.

Rüyamızda bir muhterem çıkıp dese ki, dile benden ne dilersen… Böyle bir şans kapısı açıldığında ağız birliği etmişçesine hemen herkes aynı dilekte bulunur. Nedir bunlar? Zengin olmak istiyorum ama dolarım çok olsun, apartmanlarım olsun. Yani buna benzer öbür tarafa götürülemeyecek dilekler sıralanır. Az da olsa sağlıklı olmakla düşünülür. Onu da hasta olanlar talep eder. Sağlıklı olanlar hiç hasta olur mu?

Nedense, mutluluk dileyen yok denecek kadar azdır. Neden böyle diye sorulduğunda da aldığınız yanıt çok şaşırtıcıdır. “Paran varsa, her şey ayağına gelir…” Lafa bak, duydunuz mu? Her şey parayla halloluyor. Ayrıca buna inananlar da çoğunlukta. Başka bir ifade ile paran varsa mutlu dahi olursun.

Neden akıl ve fikir sahibi, zeki bir insan olmayı istemeyiz de, hep paradan puldan söz ederiz, zengin olmak isteriz? Bu soruyu herkes kendine sormalı. İnsanlar kendini mutlu edecek her şeye meyillidir. Mutluluğa ulaşabilme çabası sonsuzdur insanların. Tam anlamıyla, anlamı ve ayrıntıları hakkında fukaradır, bilemez çünkü.

Zeki insanların mutlu olmaları biraz zordur demiştim ya. Mutluluğu aramaya çıkanlar da vardır. Çok ilginçtir mutluluk bazen çarpar onlara, fakat farkında bile olmazlar. Mutluluk tarif edilemez ama şunları söyleyebilirim… Kendimizi odakladığımız duyguya algılarımızın yitirildiği bir ruh halidir. Mutlu olmak, mutluluğu yakalamak güzel de, nedense bazılarına oldukça pahalıya mal olmuştur. Bunları yazdım diye mutlu olmayacak mıyız? İşte onu bilmiyorum.

Futbolda zarafet, estetik, güzellik var mıdır? Eğer var diyorsak bu nasıl anlaşılır? Kolektif sporlar içinde şüphesiz en sert olanı, en acımasızı şanın, şöhretin paranın savrulduğu, yeşil zeminin kahramanları ya da gladyatörleri…

Tekmelerin havada uçtuğu, bireysel çarpışmaların kol gezdiği, deparların düşüp kalkmaların sıradan işler sayıldığı futbol… Estetik, güzellik, temaşa futbolun vazgeçilmezidir, gerçeğidir. Sık-sık söylediğim gibi, sadece topu tekmelemek futbol oynamak değildir. Bu sporu bizlere miras olarak bırakanlar, tüm güzellikleri bu sporun bir yerlerine sıkıştırmışlardır. İyi ki öyle yapmışlar.

Futbolu, futbolcuyum diyenler icra eder, sporseverler de bu ayak oyununun daha da güzel olmasını, saygının ve centilmenliğin unutulmamasını statlarda tanık olmak istiyorlar. Yöneticilere sözüm yok. Onlar koşullar ne olursa olsun takımlarının galip gelmesini isterler. Formalarını terletenler bana göre daha da gerçekçi!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here