Füsun Sayek Etkinlikleri Başladı

0
268

Her yıl Arsuz’da düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nin on birincisi artık gelenekselleşen Arsuz Çocuk Korosu buluşması ile başladı.

Füsun Sayek’in eşi Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek öncülüğünde ve Türk Tabipleri Birliği’nin desteği ile her yıl düzenlenen etkinlikler geçtiğimiz hafta başında çocuk korosu buluşmasıyla başladı.

Toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk konusunda gerçekleşecek çalışmalarıyla Hatay, İskenderun ve Arsuz yörelerinde bir ilk oluşturan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, her yıl genişleyerek gelenekselleşirken, aynı zamanda bu konuda bir örnek teşkil ediyor.

Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği tarafından, etkinlikler ile ilgili yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi; On bir yıl önce bir hayalle yola çıktık… Arsuz sevdalısı Füsun Sayek’in, ailesinin dede evini sanat ve kültür evine dönüştürme hayali ile. İşte on bir yıl boyunca o evin avlusunda portakal ağaçlarının altında buluştuk sizlerle; kimi zaman çocukların rengârenk resimlerinde, kimi zaman türkülerde yaşattık bu hayali. Her yıl konserler, sergiler, söyleşiler, atölyelerle, Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’ni hep birlikte büyüttük. On birinci yılımızda da hayalimiz ortak; yaşanabilir bir Arsuz… Sanatla, kültürle, eğitimle ve sağlıkla dopdolu bir programla, hep birlikte yeşererek ve yeşerterek yaşayalım ve bu zengin kültürü yaşatalım istiyoruz.

Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği’nin yıl boyunca farklı etkinliklerle oluşturduğu fon geçtiğimiz yıl 23 öğrenciye burs olanağı sağladı.

Bir hayalimiz de daha çok gence dokunabilmek, geleceklerine katkıda bulunabilmek. Burs fonuna destek amacıyla bu yıl başlattığımız “Birlikte yeşerelim; bir yaprak da benden olsun” projesine katkı ve desteğinizi bekliyoruz.  

Şair Özdemir Asaf’ın Umut Yaprakları şiirinde söylediği gibi: Sevinçlerinde onlar vardı, hüzünlerinde onlar, Seninle yeşerdiler, seninle soldular. Olsunlar senden sonra da umut yaprakları. Teşekkürlerimizle…” (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here