Fırat; “Devlet Adamı Gibi Davrandınız”

0
88

Kuyumcular Odasından Kaymakam Soytürk’e Veda Kahvaltısı

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Kilis Valiliği görevine atanan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk onuruna veda kahvaltısı düzenledi.

Petek Kafe’de düzenlenen kahvaltıya, Kaymakam Recep Soytürk, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İlçe Jandarma komutanı Ferit Gül, İskenderun Eski Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetimi ile basın mensupları katılım gösterdi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Oda Başkanı Uğur Fırat; “İskenderun gerçekten şanslı bir ilçe. İl bazında bir ilçe. Buraya gelen mülki amirlerimizin hepsi birbirinden değerli insanlar. Allah hepsinden razı olsun. Zaten bizlerin amacı, sivil toplum örgütlerinin, mülki amirlerin amacı İskenderun’a bir şey katabilir miyiz, İskenderun’un sesini duyurabilir miyiz? Bundan başka amacımız yok. Güzel insanlar geldi geçti. Kim bir çivi çaktıysa Allah ondan razı olsun.

Ali İhsan Su kaymakamımız vali olarak gitti, değerli Kaymakamım Sayın Recep Soytürk vali olarak gidiyor. Bu bizler için bir gururdur. İskenderun daha güzel şeyleri hak ediyor, İskenderun daha güzel yerlere gelmeyi hak ediyor. Gücümüzün yettiği kadar bir şeyler vermeye çalışıyoruz” dedi.

Kaymakam Soytürk’e yaptığı çalışmalar ve samimiyetinden ötürü teşekkürlerini sunan Fırat; “Değerli Valim size çok teşekkür ediyoruz. Hiçbir zaman bizleri kırmadınız, yorulmadınız, esnafın, halkın arasına girdiniz, onlarla istişare yaptınız. Devlet adamlığı budur. Siz devlet adamı gibi davrandınız, Rabbim de sizin gönlünüze göre verdi. Yine devlet adamı olarak güzel bir yere gidiyorsunuz, yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kaymakam Recep Soytürk de; “Beş yıldır bu bölgedeyim, dört yıl Dörtyol’da bir yıl İskenderun’da görev yaptım. Çok keyifli bir dönemdi benim için. İyi ki bu bölgeye gelmişim. Çok özel insanlarla dostluklarım oldu. Çok keyif aldım. Nasip oldu valilik makamı ve Kilis’e gidiyorum. İnşallah orada iyi hizmet etmeyi Allah bana nasip eder.

Uzak da değil, herkesi Kilis’e bekleriz. Hafta sonları ben de geleceğim. Valimize teşekkür etmek istiyorum. Çok özel bir insan, müthiş bir devlet adamı. Babalığını ve devlet adamlığını gördük. Kendisine özel teşekkürlerimi sunuyorum. Mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Esnaflarımızla çok güzel diyaloglarımız oldu. Onlar da ben de çok keyif aldık. En iyi istihbaratı onlardan aldım. Basın mensuplarıyla da iyi ilişkilerimiz oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum ve görüşmek üzere diyorum” şeklinde kısa bir veda konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Soytürk’e, Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından plaket takdim edildi ve saat hediye edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here