Feriz; “Basın Deyince İlk Aklımıza Gelen İse Gazeteciliktir”

0
59

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz; demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisinin de basın olduğunu belirterek, “Basın deyince ilk aklımıza gelen ise gazeteciliktir” dedi.

Feriz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin, kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir misyonu vardır. ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi; ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar.

Basın, milletin umumi sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’ Bu vesileyle, insanların ortak sesi, gözü, kulağı olan, basın meslek ilkeleri doğrultusunda görevlerini başarıyla ifa eden başta gazetecilerimiz olmak üzere basın-yayın organlarımızın tüm çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlarım.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here