“Fanatizm” Taraf Olmak mıdır? (1)

0
44

Değerli okurlarım, sporu sevmek ve bize uygun olan dallarıyla ilgilenmek, en azından ilgi duymakta büyük faydalar vardır. Ancak, sporu seveceğiz, seviyoruz diye, “Fanatik” olmak, çevremizi rahatsız etmek, egomuzu tatmin için en yakın dostlarımızı darıltmak, kırmak, hatta yitirmek, işte böyle zararlı yaklaşımlar, futbolun, sporun raconunda yoktur.

Fanatizmin eli maşalıları ne zaman ortaya çıkar, kimliklerini ortaya koyarlar biliyor musunuz? Yerel ve genel seçimlerde, önemli ya da önemsiz, futbol müsabakalarında…

Çok ilaç kullananların saçları kepek doludur, yani başı kepekten geçilmez. Bunu ben uydurmadım, tıp adamları söylüyorlar. İnanmak lazım ki; bu sözde gerçek payı çok fazla! Ülkemizde, siyaset (seçimler) ve futbol söz konusu olduğunda, etrafımız fanatik kaynıyor. Saymakla bitmez!

Nereden çıkıyorlar, nereden bitiyorlar? Fanatik olmayı ne kadar çok seviyoruz. Bu işte can verenler de var. O da Allah’tan! Özellikle, belden aşağı vurmayı ne de güzel biliyoruz… Nereden öğrenmişler, kimler öğretmiş bu gençlere bu kadar usturuplu belden aşağı vurmayı.

Bakınız, başarısız maç yöneten ve soyadı “Dereli” olan bir hakemimize taraftar nasıl tezahüratta bulunuyor. “Dereli” senin anan “Nereli”… Bu güzel ifadeleri, suç unsuru bulunmayan sözleri nereden buluyorlar, kimlerden öğreniyorlar, bilene aşk olsun. Bu millet çok zeki canım!

Şu aşamada güzel şehrimiz bayram yeri gibi! İnsanların hepsi de güler yüzlü neden acaba? Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, hürriyeti yudumlayan insanların çılgınca sevinçlerini tasvir eden şiirini sunmak istiyordum ama yerimiz müsait değil. Yarın memnuniyetle!

Dikkat ederseniz, seçimlerde ve özellikle önemli futbol müsabakaları sonunda, kazanılan, kaybedilen maçlarda; geri kalmış ve de gelişmekte olan ülke insanları büyük ölçüde etkilenmektedirler. Nedenlerini yarın sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here