Esnaf Oda Başkanlarından Kaymakam Özyiğit’e Veda Yemeği

0
176

Özyiğit; “İskenderun’u Benimsediğim İçin Buraya Yerleşmeye Karar Verdim”

Geçtiğimiz hafta düzenlenen veda yemeğiyle, İskenderun Kaymakamlığı görevinden emekliye ayrılan İskenderun Emekli Kaymakamı Hasan Özyiğit onuruna bir veda yemeği de İskenderun Esnaf Oda Başkanları tarafından verildi.

Yelken Kulübünde düzenlenen veda yemeğine emekli Kaymakam Hasan Özyiğit, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Hakan Kılınçkaya, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Jandarma Komutanı Ferit Gül, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Hatay Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdülkadir Teksöz, HESOB Başkanvekili Uğur Fırat, esnaf oda başkanları ile basın mensupları katıldı.

Geceye ev sahipliği yapan HESOB Başkanvekili Uğur Fırat, Kaymakam Özyiğit her zaman esnafın yanında olduğunu, destek verdiğini ifade ederek bundan sonraki yaşamında kendisine başarılar diledi. Fırat; “Her zaman bizlere dost canlısı olan ve ne zaman kapısını çalsak bizleri sonuna kadar kucaklayan çok değerli bir insan. Allah kendisinden razı olsun. Burada görev yaptığı süre içerisinde İskenderun halkına ve bizlere daima çok yakın oldu. Sorunlar noktasında daima ilgili ve çözüm odaklı çalışmaları ile bize hep destek verdi. Sayın kaymakamımızın erken emekli oluşu ilçemiz adına önemli bir kayıptır. Ancak emekli oluşunun ardından yine İskenderun da avukatlık görevini sürdüreceği içinde mutluyuz. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. Allah yolunu açık etsin” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra konuşan HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ise, Kaymakam Özyiğit’in emekliye ayrılmasına rağmen yaşamını yine burada sürdürecek olmasının çok sevindirici olduğunu vurguladı. Diyaloglarının bundan sonrada devam edeceğini kaydeden Teksöz, Özyiğit’e bundan sonraki yaşamında başarılar diledi.

Özyiğit’in emekliliğine hala alışamadıklarını kaydeden Payas Kaymakamı ve İskenderun  Kaymakam Vekili Hakan Kılınçkaya da; “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu görevi layıkıyla gerçekleştiren İskenderun eski Kaymakamı Sayın Hasan Özyğit’in emeklilik kararını saygıyla karşılıyorum. Başarı dolu geçmişi ile daima anılarımızdaki yerini koruyacaktır. İskenderun halkının gönlünde gerçekten taht kurmuş. Kapısının sonuna kadar açık olduğunu gördük, gözlemledik ve herkesten duyduk. Onun içinde meslektaşım olarak kendisiyle gurur duyuyorum. Emekli oldum diye bizden kaçmayacak tabi ki değerli tecrübelerinden her zaman faydalanacağız, istifade edeceğiz. Her zaman bizim gönlümüzde. Yolu bahtı açık olsun. Gelecek yaşantısında huzur, sağlık ve başarı diliyorum” diye konuştu.

Gecede son olarak söz alan İskenderun eski Kaymakamı Hasan Özyiğit ise duygulandıran konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Hayatım boyunca hep sevmeyi sevdim, insanı sevdim. Meslek hayatım boyunca görev yaptığım her bölgeden onurla, gururla ayrılmak nasip oldu. Son görev yerim olan İskenderun’un benim için ayrı bir değeri var. Buranın insanlarını, doğasını ve yaşamını çok benimsediğim için buraya yerleşmeye karar verdim. Aldığım bu karardan da son derece memnunum. Gösterdiğiniz ilgiye ve alakaya çok teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Özyiğit’e yaptığı başarılı çalışmalarından ötürü plaket takdim edildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here