Eryılmaz’a, Savaş Mahallesinde Davullu Zurnalı Karşılama!

0
232

refik eryılmaz21“Biz İnandığımız Yolda Yürüyoruz”

Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı Refik Eryılmaz, İskenderun Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi Gürlek’in düzenlediği toplantıya katılarak mahalleli ve esnafla bir araya geldi. Beraberinde Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün olduğu halde, Savaş Mahallesi Muhtarlığına gelen Eryılmaz, kendisini karşılayan kalabalığa hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.

İlk önce söz alan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Refik Eryılmaz’ın Hatay’a yakışan bir Milletvekili olduğunu belirterek; “Size çok yakıştığını biliyorum. Suriye konusundaki muhalefeti dünyaya destan oldu. ABD Refik Eryılmaz’ı resmen çağırdı. Suriye meselesini birde muhaliflerin gözünden dinleyelim diye. Yani, yürüttüğü mücadele okyanus ötesinde de dikkat çekmiştir” şeklinde konuştu.

refik eryılmaz22

Daha sonra söz alan Hatay Bağımsız Milletvekili Adayı Refik Eryılmaz, Hüseyin Aygün ile birlikte 4 yıldır mecliste ve alanlarda, meydanlarda birlikte omuz omuza mücadele ettiklerini kaydetti. Eryılmaz; “Biz sadece mecliste değil, Taksimde, Kızılay’da, Armutlu’da, Balıkesir’de, Kayseri’de ve Türkiye’nin daha birçok ilinde AKP Faşizmine karşı bir mücadele verdik. Bu mücadelemiz devam edecektir. Tabii bizde arzu etmezdik bu pozisyonda olmayı ama birileri verdikleri yanlış kararlar neticesinde, bizleri maalesef savurdu. Öncelikle herkesin şunu bilmesini istiyorum. Mesele, bir milletvekilliği meselesi değil, koltuk meselesi değildir. Bizim Hatay’ın kendine has özel bir durumu var. Türkiye’den ayrı bir takım hassasiyetleri var. Ve  çatışma ortamının olması nedeniyle bunu ayrıca değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Biz 4 yıldır bu bölgede uygulanan kirli bir uygulamaya karşı kelle koltukta mücadele veriyoruz. Dünyanın en tehlikeli terör örgütlerine karşı mücadele veriyoruz. Bölgede yaşanan sıkıntıları, gerek meclisin, gerekse Türkiye’nin gündemine taşıma konusunda çok önemli bir mücadele verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Şimdi dönüp baktığımızda, 20 yıldır bu partiye hizmet veren, kelle koltukta siyaset yapan, bedel ödeyen, halkın yanında duran bizim gibi milletvekilleri kapı dışarı ediliyor, Meclisin kapısından içeri girmeyenler listelere yerleştiriliyor ve bizim halkımıza dayatılmaya çalışılıyor” şeklinde konuştu.

refik eryılmaz23

Bağımsız adayın baraj sorunu olmadığını ifade eden Eryılmaz, 45 ila 60 bin arasında bir  oya ihtiyacı olduğunu kaydetti. Bu oyu alabileceğime inandığını söyleyen Eryılmaz; “Güçlünün yanında durmak kolaydır. Ama unutmayın, haklının yanında duranlar, ömür boyu başlarını dik tutmuşlardır. Bizim yanımızda duranlar, hakkın yanında durmuştur ve başlarını hep yukarıda tutacaklardır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Tarih korkakları değil, kendi değerleri uğrunda, bedel ödemeyi göze alan insanları yazmıştır. Bunu herkes böyle bilsin. Biz inandığımız yolda yürüyoruz. Yanlış yapanlar düşünsün” dedi.

Daha sonra mahallede esnaf ziyareti gerçekleştiren Eryılmaz, halkın da görüşlerini alarak vatandaşlarla sohbet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here