Ertem; “Memura Resmen Sadaka Veriliyor”

0
116

CHP’li Vekil Ertem Bu Kez Memur ve Emekliler İçin ‘Adalet’ İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, 2018 ve 2019 için belirlenen memur maaş zam oranlarını eleştirerek, oranların ekonomik gerçeklerle çeliştiğini savundu.

Memura adeta sadaka verildiğini iddia eden Milletvekili Ertem; “Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 10,9 iken, 2018’de yüzde 4 artı yüzde 3,5 ve 2019’da yüzde 4 artı yüzde 5 olarak kabul edilen memur maaş zam oranı, ekonomik gerçeklerle çelişmektedir.  2003 yılından itibaren açıklanan enflasyon ve büyüme oranları birlikte hesaplandığında 2016 sonu itibariyle kamu çalışan ve emekli maaşlarının reel olarak 7,13 katına çıkması gerekirdi. Yani 2003 yılı başında 1.000 TL alan bir memurun maaşının 2016 sonunda 7.130 TL olması gerekiyordu. Şuan ki duruma baktığımızda memura resmen sadaka veriliyor.

Ak Parti, OHAL, KHK’larla, sürgünlerle, tutuklama ve göz altılarla, haksız, hukuksuz uygulamalarla, mağdur ettiği kamu çalışanlarını, bu kez de bu zam oranlarıyla açlık, yokluk, yoksulluk ve sefalete mahkum etmiştir. Milyonlarca kamu emekçisini ve emeklisini bir kez daha yok saydığını göstermiştir. Bu hayat pahalılığına karşı ‘4+3.5’lik bir zam, sadaka teklifidir. Memur bırakın büyümeden pay almayı, enflasyon karşısında dahi ezilmeye mahkum edilmiştir. Maaşı ikinci gün tükenen memur, enflasyon karşısında eriyen geliriyle perişan oluyor” şeklinde konuştu.

Her alanda olduğu gibi bu konuda da hak, hukuk ve adalet aradıklarını kaydeden Milletvekili Ertem; “Bu nedenle 26-29 Ağustos’ta 80 Milyon için Çanakkale’deyiz. Bu kurultay adalet isteyenlerin, adaleti özleyenlerin kurultayı… Adil bir Türkiye mücadelemizi hep birlikte büyüteceğiz. Adalet isteyen, adalet arayan herkesi 26-30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’deki Adalet Kurultayımıza davet ediyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here