Ertem; “Güvenlik Kuvvetlerimize Desteğimiz Artarak Devam Edecektir”

0
92

Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Güvenlik Kuvvetlerimize Desteğimiz Artarak Devam Edecektir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, Reyhanlı’ya yapılan roket saldırısının hemen ardından saldırının yapıldığı yere gelerek incelemelerde bulundu. Reyhanlı Emniyet Müdürlüğüne gelerek burada Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Emniyet Müdürü yetkililerden bilgi aldı. Ertem; “Bugün Reyhanlı ve Hassa’da yaptığımız ziyaretlerde Güvenlik kuvvetlerimize desteğimizi yineledik ve vatandaşlarımızla bir araya geldik. Reyhanlı’ya düşen roketlerin ardından haberi alır almaz olay yerine intikal ettik ve Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek emniyet Müdürümüzden olayla ilgili bilgileri aldık. 1 Yaralımız var, çok şükür can kaybımız yok. Lütfen çok dikkatli olalım” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Afrin sınırında sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek verdiklerini ifade eden Milletvekili Ertem, operasyon ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bizler Ulu Önderimizin ‘Yurtta Sulh Dünyada Sulh’ ilkesiyle hareket eden bir toplumuz. Bizim hiçbir ülkenin toprağında gözümüz yok. Suriye başta olmak üzere tüm komşu ülkelerimizin toprak bütünlüğünden yanayız. Ancak istemediğimiz tek şey terörizm. Biz ülke olarak terörizmden çok çektik, çok bedeller ödedik, hala da ödemekteyiz. Zeytin Dalı Harekatı, hem Suriye bölgesinde hem Türkiye bölgesinde barışı ve huzuru getirmek için başlatılmış bir harekattır. Bu bölgedeki terörist hareketleri engellemek için şanlı ordumuzun başlattığı bir harekattır. Ben burada şanlı ordumuza, Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. Yaşayan halkların haklarını koruyan bir barışın, bir huzurun gelmesini istiyoruz.

Operasyon dahilinde 2 şehidimiz ve 11 yaralımız var. Allah’tan rahmet diliyoruz şehitlerimize ve yaralarımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah, harekat devam ederken bundan sonra hiçbir şehidimiz olmaz, hiçbir Mehmetçiğimizin burnu bile kanamaz. Hatay halkına çok teşekkür ediyorum, bu harekata Hatay halkı çok büyük destek veriyor. Sınırları açsak Hatay halkı askerlerimizle girip kendileri savaşacaklar. Verdikleri desteklerden dolayı Hatay halkına tekrar teşekkür ediyorum ve onlarla gurur duyduğumu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Afrin Harekâtında yaralanan 11 askeri tedavi gördükleri Antakya Devlet Hastanesinde de ziyaret ederek, buradaki asker yakınlarıyla görüştü. Ertem; “Afrin harekâtında yaralanan 11 askerimizi ve ailelerini CHP Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak Antakya’da tedavi gördükleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yaralılardan biri CHP Grup Başkan Vekilimiz Özgür Özel’in yakını. Her şart ve koşulda Güvenlik kuvvetlerimize desteğimiz artarak devam edecektir ve her zaman yanlarındayız. Allah tüm Mehmetçiklerimizin yardımcısı olsun” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here