Ertem; “Bu Seçimde Son Şansımızı Kullanacağız”

0
129

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Bu Seçimde Son Şansımızı Kullanacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, hükümetin son günlerde açıladığı maaş zamlarını ‘seçim rüşveti’ olarak nitelendirdi.

Vatandaşların uzun zamandır zor durumda olduğunu maaşlara neden bugüne kadar değil de seçim öncesi zam yapılmasına karar verildiğini soran Milletvekili Erten; “Günümüzde artık Türkiye’de bütün kesimler; Esnaf, memur, işçi, emekli, çiftçi, iş adamı, ev kadını, öğrenci, dar gelirli ve aklınıza kim gelirse (yandaşlar hariç) bu Hükümetten şikayetçi durumdadır. Hiçbir faydaları olmadığı gibi vatandaşlarımızla alay etme yarışına girdiler. Seçim öncesi hükümet hiç utanmadan bir karar almış, Emeklilere sadece önümüzdeki iki dini bayram öncesinde bin lira ikramiye vererek göz boyamaya çalışıyor. Madem böyle bir olanağınız vardı, niye seçimi beklediniz?  İmar affından tutun da yaşlılık aylığına kadar bir sürü seçim öncesi oylarını arttırma oyunları ve daha nice kıyaklar peşindeler.

Yaşlılık aylığını 266 liradan 500 liraya çıkarma kararı almışlar. Sadaka verir gibi zam yapmaya çalışıyorlar. O zaman bu İktidarı yöneten beyefendiler övündükleri bu parayla geçinsinler. Milyonlarca fakir fukara insan, sizin aklınıza sadece seçim öncesinde gelen oyuncağınız mı?!

Resmi işsiz sayısı 3 milyonu geçti. Gerçek sayı 5 milyonun üzerinde. Her gün bunların ekranlarda, gazetelerde boş vaatlerini görüyoruz. Bugüne kadar işsizliği azalttık ya da şu önlemleri alıyoruz gibi bir söz duyamadık” diye konuştu.

Vatandaşların oy kullanırken iyi düşünmesi gerektiğini önemle belirten Milletvekili Ertem; “Gelecek aydınlık, huzur içinde günlerimiz için herkese görev düşüyor. Gün, bu iktidardan ve onun cumhurbaşkanı adayından kurtulma günüdür. Türkiye olarak bu seçimde son şansımızı kullanacağız. Unutmayın ki gelecek sizin parmaklarınızın ucunda” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here