Ergin; “Sorunlar Yerinde Çözülecek”

0
80

ergin-dörtyol1Ergin, Dörtyol İlçe Sakinleri ile Bir Araya Geldi

Ak Parti Hatay Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin 30 Mart yerel seçimler öncesinde ilçe ilçe, köy köy dolaşarak vatandaşlarla birlikte olmaya devam ediyor. Dörtyol’a zyaret gerçekleştiren Ergin bu kapsamda, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük Esnaf Odası, Esnaf Kefalet Odası, Dörtyol Muhtarlar Derneği, Sivaslılar Derneği, Şoförler Cemiyeti, Engelliler Derneği, DOGİAD, Yeşilköy, Altınçağ Belde Belediyeleri, Dörtyol çarşı ve pazarında bulunan bütün esnafa ziyarette bulundu.

Hatay’ın alt yapısına önem verilerek yatırım yapıldığına dikkat çeken Ergin, temel alt yapının inşa edilmeden fabrikaların kurulmasının imkansız olduğunu belirterek; “Hatay’ın diğer 80 vilayete göre istisna bir il olduğu anlaşılıyor. Yapılan alt yapı yatırımları Hatay’ın sosyoekonomik düzeyinde pozitif yönde değişiklikler yaşatacaktır. Ferhat ile Şirin’i, Kerem ile Aslı’yı birbirine kavuşturuyoruz. Amanos dağlarına yapılacak olan tünel ile dağın o yüzü, bu yüzü diye bir kavram kalmayacaktır. Yatırımcı yapılacak olan tünel ile Hassa bölgesinde uçsuz bucaksız bir yatırım alanına sahip olacak. Böylelikle yeni oluşturulan sanayi bölgelerine kurulacak olan fabrikalar sayesinde Hatay’da yaşayan işsiz genç kalmayacak ve çevre illerden işçiler gelerek bu topraklardaki nimetlerden faydalanacaktır” dedi.

Şehircilik bakımından Dörtyol İlçesi’nin diğer ilçelere göre güzel olduğunu ifade eden Ergin; “Dörtyol ilçe sakinleri bu ilçede kurulacak olan ofis ile Büyükşehir Belediyesi imkanlarından faydalanacaktır. Dörtyollu hemşerilerimin büyükşehir ile ilgili olarak yaşayacağı sorunlar Dörtyol İlçemiz de çözülecektir. Antakya’ya gelmesine gerek kalmayacaktır” diye konuştu.

ergin-dörtyol2

Dörtyol’da bulunan sivil toplum kuruluşlarına düzenlenen ziyaret sonrasında esnafları tek tek dolaşarak hayırlı işler dileğinde bulunan Ergin; “Elektrikten dolayı yaşadığınız sıkıntılar önümüzdeki ay içinde çözüme kavuşuyor. Dörtyol’u, Türkiye’nin yıldızı yapacağız. Allah’a çok şükür bugüne kadar ne söz verdi isek, yerine getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Ak Parti Dörtyol ilçe binası, Millet Parkı önünde büyük bir coşku ve sevgi gösterisi ile karşılanan Ergin, Dörtyol sakinlerini selamlayarak kısa bir konuşma yaptı. Ergin; “Biz ne söz verdiysek yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Milletimizin verdiği yetki ile Hatay’ın yıllar yılı alacaklarını fazlasıyla tahsil ettik. İnşallah bu dönem sizlerin de vereceği destek ile Hatay Büyükşehir Belediyesi çatısı altında hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Şunu çok net görmemiz lazım, Hatay’ın hizmet alması ile ilgili hiç bir tereddüdümüz yok. Maddi hizmetlerin tamamı, Hatay neye ihtiyaç duyuyorsa onu almak konusunda en ufak bir sorunumuz olmaz. Ankara’nın birikimi, Hatay’ın tecrübesi ile Hatay’ın potansiyelini bir araya katarak Allah’ın izni ile bu şehrin neye ihtiyacı varsa onları yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Ankara’da neyi nereden temin edeceğimizi, koparacağımızı biliyoruz” şeklinde konuştu.

Ergin Esnaf ve Sanatkârlar odasında yaptığı açıklamada; “Teknoloji Fakültesi ve üniversite talepleri ile karşılaşıyoruz. İskenderun, Payas, Dörtyol ve Erzin bandında artık bir Üniversitenin olması zaruri hale geldi. Sanayi, tarım ve lojistik üstü haline gelen bölgemizde bir Körfez Üniversitesi için çalışmalara start verildi ve bunu da en kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here