Ergin; “Hatay’ı Hep Birlikte Yöneteceğiz!”

0
80

sadullah ergin30Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, 30 Mart yerel seçimler öncesinde çalışmalarına aralıksız devam diyor. Ergin, bu kapsamda Antakya Dom Kabilesi kültürünü, araştırma, geliştirme, sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Mustafa Karabulut ve üyelerine ziyarette bulundu.

Ziyarette çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Ergin, Hatay’ın yönetilmesinde komisyonların açıkça görev alacağını ve bu komisyonlar içinde DOMDER’in de bulunacağını söyledi. Çok sayıda DOMDER üyesi bu açıklamalar üzerine Ergin’i ayakta alkışladı.

Hatay genelinde temel problemin iş, aş olduğunu ifade eden Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin; “Bu temel problemin çözümü resmi kurumlarda çalıştırılacak üç beş taşeron işçi ile mümkün değildir. İşsiz, aşsız gençlerimize istihdam alanı oluşturmak zorundaydık. Bunun içinde alt yapı hazırlıklarını yapmamız gerekiyordu. Yapılan hizmetler Hatay insanının refah, huzurlu farklı yaşam sürmesi ve işverenleri Hatay’a yatırım yapması için verilen uğraştır. İskenderun denizi Hassa tarafına gelecek. Yapılacak olan tünel sayesinde yüzlerce fabrika, Hassa ve çevresinde bulunan tarıma elverişli olmayan 40 bin dönüm arazide kurulacak, Hatay’da bulunan işsiz gençlerimize iş, aş kapısı olacak. Ve hatta bırakın Hatay’ı, çevre illerde bulunan işsiz insanlara da kapılarını açarak onlara iş, aş imkanı sunacak” dedi.

Hatay insanının kalkınması halinde herkese büyük faydası olacağının altını çizen Ergin; “Hatay insanı kalkınırsa, esnafımız iş yapar. Esnafımızın iş yapması toptancıları kalkındırır. Bu işler zincirleme reaksiyon şeklinde birbirine bağlıdır. İlimizin sosyo ekonomik seviyesinde olumlu gelişmeler sağlanır” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması halinde sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşturulacak komisyonlar ile Hatay’ın yönetileceğini ifade eden Ergin; “Bu komisyonda sizlerin de temsilcisi yer alacak. 11 yıllık Ankara deneyimimi, Hatay’ın potansiyeli ile birleştireceğim. Okumak isteyen çocuklar okuyacak, kursa gitmek isteyen çocuklar kursa gidecek, iş sahibi, meslek sahibi olmak isteyen gençler açılacak olan meslek edindirme kurslarına gidecek ve kendi işlerini yapacak, yani sizlerle kader birliği yapacağız. Sizlerden aldığımız vekaletname ile Hatay’a, Cumhuriyet tarihinde görülmeyen yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam edecek” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here