Erasmus+ Projesi Kapsamında Katılımcılar Romanya Eğitimini Tamamlayarak Yurda Döndü

0
135

Belen Kaymakamlığı’nın ortağı olduğu Erasmus+ Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği “Non-Formal Education for Social Change” Projesi kapsamında Türkiye’yi temsilen 3 öğretmen ve 2 öğrenciden oluşan 5 kişilik ekip Romanya’nın Horezu şehrinde gerçekleştirilen yaygın eğitim metotları konulu eğitimi tamamlayarak döndüler.

Dokuz gün süren eğitim programı boyunca çeşitli teknikler uygulandı. 6 farklı ülkeden (Türkiye, Romanya, İspanya, Litvanya, Polonya, İtalya) 30 katılımcı ile gerçekleştirilen etkinliğin bir parçası da kültürel geceler olup, kültürlerin farklı ve benzer yönleri gözlendi. Projenin eğitim metot ve yöntemlere katkısı yanında, çok kültürlülük anlayışı üzerine de ciddi katkıları oldu.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim; gençlerin ve öğretmenlerin daha aktif ve eğlenerek öğrenmelerine ışık tuttuğu için Erasmus+ projelerinin önemli olduğunu, katılımcı ülkelerden gelen kişilerin kendi deneyimlerini paylaştığı, kültürler arası uyumun en güzel örneklerinden olan bir proje olduğunu belirtti.

Kaymakam Hayrettin Baskın; Erasmus+ projelerinin farklı kültürlerden gelen kişilerin diyalog yoluyla kaynaşmasını sağlayarak, saygı, hoşgörü ve anlayış bilincinin oluşturulması ve geliştirilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here