Erasmus+ “N(E+)tworking” Gençlik Değişimi Projesi Tamamlandı

0
134

Erasmus+ “N(E+)tworking” adlı gençlik değişimi projesi sonar erdi. Projeye 9 üniversite öğrencisi ile birlikte katılan Belen Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, Romanya’da 9 gün süren program hakkında bilgiler verdi.

27 Ağustos-5 Eylül 2017 tarihleri arasında Romanya’nın Horezu şehrinde gerçekleşen Belen Kaymakamlığı ve Romanya-CPDIS derneğinin ortaklığında Erasmus+ “N(E+)tworking” adlı gençlik değişimi projesine 9 üniversite öğrencisi ile katıldıklarını aktaran Proje Koordinatörü Yeliz Sevim; “Projeye İtalya, İspanya, Bulgaristan, Türkiye ve ev sahibi Romanya ile birlikte toplamda 5 ülkeden 45 genç, 9 gün boyunca çeşitli aktivitelerle beyin fırtınası oluşturup bilgi alışverişinde bulundu.

Ayrıca proje kapsamında katılımcı ülkelerin çevre, ağ kurma, eğitim sistemi, iş fırsatları ve işe alım süreci hakkında İngilizce çalışmalar ve canlandırıcı aktiviteler yapıldı. Bu da gençlerin ilerde karşılaşacakları zorluklar hakkında fikir sahibi olmalarını sağladı” şeklinde konuştu.

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ise yurt dışına giden gençlerin ufuklarının gelişeceğini ve hayata bakış açılarının değişeceğini, Erasmus+ projelerinin ülkemizin tanıtılmasında ve diğer ülke gençleriyle kurulan dostluklar açısından çok önemli rol oynadığını belirtti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here