Episkopos’tan Başkan Seyfi Dingil’e Nezaket Ziyareti

0
128

bld-episkopos ziyaret1İskenderun Katolik Kilisesi Episkoposu Paolo Bizzeti, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e nezaket ziyaretinde bulundu. Papa Francesco tarafından Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposluk görevine atanan Paolo Bizzeti, Kasım 2015 tarihinde İskenderun Katolik Katedralinde düzenlenen ilk ayiniyle göreve başlamıştı.

Beraberinde Katolik Kilisesi pederi Maximilian Veres ile birlikte İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret eden Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti, ilçede göreve başlamasının ardından nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

bld-episkopos ziyaret2

Ziyaretten ötürü memnuniyetini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise Belediye olarak Katolik Kilisesi ile komşu olduklarını belirterek misafirlerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

5 yıl önce şoförü tarafından öldürülen Anadolu Havarisel vekili ve Episkoposu Monsenyör Luigi Padovese’nin yerine atanan Paolo Bizzeti, geçtiğimiz yılın Kasım ayında İskenderun Katolik Kilisesinde düzenlenen görkemli bir ayinle görevine resmen başlamıştı. Monsenyör Bizzeti, Monsenyör Luigi Padovese’nin ölümünün ardından 5 yıllık bir süre sonrasında İskenderun’a atanmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here