Episkopos Konstantine Kayyel İskenderun’da Coşkuyla Ağırlandı!

0
363

Beyrut’taki Aziz İlyas Manastırının Baş Rahibi Episkopos Konstantine Kayyel, Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlamalarına katılmak üzere geldiği Hatay’da tüm bölge kiliselerini ziyaret etti. Episkopos Kostantine Kayyel, Salı günü de İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesini de ziyaret ederek, cemaat mensuplarıyla bir araya geldi.

Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlamalarına katılmak ve ruhani eğitimini tamamlayan Bayram Orduluoğlu’nun Diyakonluk ataması için Hatay’a gelen Beyrut Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Konstantine Kayyel, İskenderun’da da coşku ile ağırlandı.

Mersin’deki ziyaretinin ardından İskenderun’a gelen Episkopos Kayyel’i İskenderun’a gelişinde; Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Yıldırım, Antakya Ortodoks Kilisesi Pederleri Can Delluller ile Dimitri Doğum, İskenderun Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurulu, Arsuz Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Corç Deniz, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fadi Hurigil ve İskenderunlu Hristiyanlar karşıladı.

Kiliseye girerken, herkesi teker-teker selamlayan Episkopos Kayyel, daha sonra kısa bir Şükür Duası gerçekleştirdi. Kayyel, Şükür Duasının ardından, kendisini görmeye gelen cemaate teşekkürlerini iletirken, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın selamlarını ve esenlik dileklerini getirdiğini de söyledi.

Kiliselerin bölgemizde bulunan Hristiyanların ataları tarafından yapıldığını ve şimdi de bu bölgede yaşayan tüm Hristiyanların bütün kiliselere sahip çıkması gerektiğine işaret eden Episkopos Konstantine Kayyel; “Kiliseler bizlere atalarımızdan kalan miraslardır. Bizlerde gelecek kuşaklara bırakmak için kiliselerimizi sahiplenmeli ve onları aslına uygun bir şekilde korumalıyız. Bu bölgedeki birliktelik beni çok sevindirdi. Hepinize buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum ve bu miraslara sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

Daha sonra cemaat üyeleri ile kilise salonuna geçen Episkopos Konstantine Kayyel, İskenderunlu Hristiyanlarla birlikte uzun-uzun sohbet etti ve hep birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından Antakya, Samandağ ve Altınözü Kiliselerini de ziyaret etmek için İskenderun’dan ayrıldı.

Beyrut Aziz İlyas Manastırı Baş Rahibi Episkopos Konstantine Kayyel, Çarşamba günü (bugün) saat 18.00’de Antakya Rum Ortodoks Kilisesinde kutlanacak olan Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı Ayinine katılacak, Bayram Orduluoğlu’nun da Diyakonluk atamasını yapacak. Perşembe günü (yarın) ise saat 10.00’da Dünyanın ilk kilisesi olarak kabul edilen Antakya Saint Pierre Kilisesindeki ‘Evrensel-Barış Duası’na iştirak edecek. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here