Engellilerle Beraberiz (5)

0
29

Değerli okurlarım, engelli kardeşlerimizin gazetemize gösterdikleri teveccüh de beni motive ediyor. Zaten sporcu olsun ya da olmasın onlarla yıllardan beri hep iyi ilişkiler içinde olmuşumdur. Bunun da o kardeşlerimizi sevmemden kaynaklandığını hemen belirtmeliyim.

Yaradılanı severiz, Yaradan’dan ötürü. Bu güzel ifadeyi günümüzde herkes söylemeye başladı. Sanatçılar, sağcılar, solcular ve hatta Kasımpaşalı bir arkadaşım var o bile söylüyor. Muhtemelen ABD Başkanı Trump’a da belletmiştir. Fakat ne olursa olsun biz sözlerimizde samimiyiz.

Bu makalemizde, bildiklerimizi sundum ama yine de toplumun engellilere bakışını ve aynı zamanda sporun engelli bireylere neler kazandırdığını anlatmaya çalışacağım. Yerel ve genel seçimlerde sözde engelsizlerden daha özverili, vatandaşlık görevlerini hakkıyla yerine getirdiklerini ve de iyi bir vatandaş olduklarını yine bildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım.

Engelli olmanın yaşı olmaz. Anadan doğma da olunur, sonradan da böyle bir şanssızlığa düçar olunur. Her halükarda o şanssız kardeşlerimize toplumda engelli deniliyor.

Sporcu olsun, olmasın… Bu kardeşlerimiz hiç üzülmesinler ve yarınları içinde endişeye kapılmasınlar. Onların toplum karşısında duruşları beni daima etkilemiş ve onlara saygı duymama neden olmuştur. Bir de, engelsizim diye geçinen üst akıllılar var. Bu tipler ülkemizin her yanına çöreklenmişlerdir. Üstelik kimse de onları yerinden kımıldatamıyor. Şu sandık hikayesi var ya, ondan olmalı diye düşünüyorum. Başka türlü de olmaz…

Fiziksel engelli olmakla, beyin ve vidan engelli olmak arasında dağlar kadar fark vardır. Onlar sabahleyin evlerinden sağlıklı çıkıp da, akşam sağlığın göçüp gideceğini düşünmezler. Yine tekrarlamak istiyorum. Engelli kardeşlerim fazla üzülmesinler. Sizin gösterdiğiniz özveri, fedakârlık, metanet, dik duruş onların hiç birinde yok. sizler protezle sağlık kazanıyorsunuz ama onlara protez de çalışmıyor. Müsterih olun.

Engelli kardeşlerimize spor yapma olanağı sağlamaktan öte, engellilerin oluşmasını önleme tedbirleri almak gerekmektedir. Gelişmiş toplumlarda ve o toplumlara baktığımızda sosyal yaşama katılım açısından fazla sorun yok gibi. Toplumda bazı insanların engellilere bakış açısını değiştirmelerini dilerim. Samimi olarak söylemek gerekirse, hiç kimse engelli olmak istemez. Fakat hırsıza, yolsuza, tefeciye oy verdiğimize göre, şuna inanın ki hepimiz engelliyiz kesin olarak.

Allah’ın sabrı geniştir ve affedicidir. Bu Milet de alabildiğine unutkandır. Bir poşet nohuda, bir torba kömüre eyvallah deyip dünler unutuluyor. Dünlerini unutanların yarınları olur mu? Kandık, kandırıldık, demekle bu gemi gitmez. O ayaklar iyi ayaklar değil. Allah ıslah etsin!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here