Engellilerle Beraberiz (5)

0
42

Değerli Okurlarım, sporcu olsun yada olmazsın engelli kardeşlerimiz hep iyi ilişkiler içinde olmuşumdur. Bunu da onları sevmemden kaynaklandığını hemen söylemeliyim.

Yaradılanı severim, Yaradan ‘dan ötürü. Bu güzel ifadeyi günümüzde herkes kullanmaya başladı. Hatta bir Kasımpaşalı arkadaşım vardı, o bile kullanmıştı. Görüyorsunuz ne günlere kaldık… Fakat biz tamamıyla samimiyiz. Bu makalemizde, engellilerle ilgili genel bilgiler sunduktan sonra, toplumun engellilere bakışını ve aynı zamanda sporun engelli bireylere neler kazandırdığını anlatmaya çalışacağım.

Yerel ve genel seçimlerde, sözde engelsizlerden daha özverili, vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini ve iyi bir vatandaş olduklarını burada samimi olarak belirtmeliyim. Engellik olmanın yaşı olmaz. Anadan doğmadan da olunur, sonradan da böyle bir şansızlığa düçar olur. Her halükarda o kardeşlerimize engelli deniliyor.

Sporcu olsun, olmasın… Bu kardeşlerimiz hiç üzülmesinler, yarınları içinde endişeye kapılmasınlar. Onların toplu  karşısında duruşları beni daima etkilemiş ve onlara saygı duymuşumdur.

Bir de; Engelsizim diye geçinen üst akıllılar var. Bu tipler ülkemizin her yanına çöreklenmişlerdir. üstelik kimse onları yerinden kımıldatamıyor. Sandıktan dolayı olmalı… Başka türlü olmaz. Fiziksel engelli olmakla, beyin ve vicdan engelli olmak arasında dağlar kadar fark vardır. Sabahleyin evinden sağlıklı çıkıp da, akşam sağlığın göçüp gideceğini düşünemezler.

Bu nedenle tekrarlayarak diyorum ki; Engelli kardeşlerim fazla üzülmesinler. Sizin gösterdiğiniz özveri, fedakarlık, metanet, dik duruş onların hiç birisinde yok. Sizler protezle sağlık kazanabiliyor musunuz ama, onlara protez de çalışmıyor. Müsterih olun. Engelli kardeşlerimize spor yapma olanağı sağlamaktan öte, engelliliğin oluşmasını önleme tedbirleri almak gerekmektedir. Gelişmiş toplumlara baktığımızda sosyal yaşama katılım açısından fazlaca sorun yok gibi.

Toplumda bazı insanların engellilere bakış açısını değiştirmelerini dilerim. Samimi olarak söylemek gerekirse; hiç kimse engelli olmak istemez. Fakat hırsıza, yolsuza oy verdiğimize göre hepimiz engelliyiz kesin olarak. Allah’ın sabrı geniştir ve de affedicidir. Bu millette alabildiğine unutkandır. Bir poşet nohuta eyvallah deyip dünler unutuluyor. Dünlerini unutanların yarını olur mu?

Kandık, kandırıldık demekle kelle kurtarılamaz. O ayaklar iyi ayaklar değildir. Saraylarda her şey yolunda  olabilir ama, ocaklarda evlat acısı için feryatlar, mutfaklarda yoksulluk ve alev had safhada, arşa yükseliyor, muhtemelen söneceğe de benzemiyor. Herkes elini vicdanına koymalı.

Mutlu olun, mutlu kalın…. SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here