Engelli Olmak Suç mu? (4)

0
44

Değerli okurlarım, “Teknolojinin ve de Medeniyetin” zirvesinde bulunan ülkelerde bile sorunlar vardır, hem de düşünemeyeceğiniz kadar. Bu sorunları çözemeyecek güçler vardır. Bu güçler hiyerarşi yoluyla başarılı olmaya çalışırlar. Bu güçler genel olarak şunlardır: SİYASİ GÜÇ (İktidar-Muhalefet) ASKERİ GÜÇ, DERNEKLER, SENDİKALAR vs. Hangisi olursa olsun, sorunların en büyüğünden başlamaya kalkarlarsa başarısızlık kaçınılmaz olur.

Sorunlar küçükten büyüğe doğru halledilmeye çalışılırsa, hem istikrar ve hem de moral-motivasyon kazanılmış oluruz. Biz bunu sık-sık söylüyoruz ama yine de ”EVET” diyen çoğunlukta. Bizim Futbol oynadığımız dönemde, bırakın çim sahaları, yumuşak topraklı zemin bulmak bile zordu. Öyle bir sahaya sahip olanlar da parmakla gösterilirdi.

Şimdi öyle mi? Çim sahası olmayan şehrimiz yok denecek kadar az. Bunların hepsi güzelde, istikrar konusu göz ardı ediliyor. Çim sahalarımızın çoğu neredeyse, üç-dört müsabakadan sonra bozuluyor. Harcında toprak oranı fazla olan binalar gibi, bozulmak için bahane arıyor.

Engellilik ahlakı oluşturan ilkeler;

*Toplumun acıma ve yardım severlilik duygularını kendi çıkarları için kötüye kullanmamak, *Engellilere yönelik her türlü istismar ve yapılan ayrımcılıkla sonuna kadar mücadele etmek, *Hatalarının da, başarılarının da sadece kendisini değil, tüm Engellileri etkileyeceğini düşünerek başarılı olmak için özveriyle çalışmak.

*Engelliliğini bahane ederek görev ve sorumluluktan kaçmak, *Çevresine yük olmadan yaşamayı ilke edinerek, her alanda fırsat eşitliğini savunmak ve çevreci olmak! *Engelliliğini kabullenmek ama yaşam sevincini bir an bile kaybetmemek, canlı tutmak,

*Toplumun Engellilik konusunda doğru bilgilendirilmesine katkıda bulunmak, *Kıskançlık ve Bencillik duygularından arınarak, paylaşımcı ve destekleyici olmak, *Toplumca yadırganan hareketlerden, çevreyi rahatsız edici konuşmalardan kaçınmak, *Kendine yardımcı olan, yardım etmek isteyenlere karşı nazik ve saygılı olmak…

Engelli İnsanlarımızı, Engelli Sporcularımızı topluma kazandırmak, onları belli kurumlarda istihdam edebilmek için eğitim şart. Eğitimsiz hiçbir şeyin yapılmayacağını hemen belirtmeliyim. Yine de her halükarda “Engellileri Korumak ve Kollamak” görevimiz olmalıdır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here