Engelli Olmak Suç mu? (3)

0
33

Değerli okurlarım, bizler sözde “özürsüz insanlar” olarak, bu insanlara bazen sakat, bazen özürlü deriz. Onlar da yasalar önünde her TÜRK vatandaşı gibi, aynı haklara sahip gözüküyorlar. Ancak, burada önemli olan Engelli Vatandaşlarımıza, İNSANCA DAVRANILIYOR MU? ONLARA DEĞER VERİLİYOR MU? ÖZLÜK HAKLARI SAVUNULUYOR MU? Ayrıca, genel olarak Engelli Vatandaşlarımıza sahip çıkma erdemini gösterebiliyor muyuz?

Bu soruyu kendimize sorduğumuz da, vicdanımız bizleri rahatsız etmemeli. İşte o zaman “HAYIR”lı insanlar olduğumuza kani oluruz. Dünya Basketbol Şampiyonasında 12 Dev Adamın başarısına sonradan da doya-doya seviniriz.

Engelli Vatandaşlara sahip çıkmak; ülkelerin gelişmişlik ölçüsünün de bir göstergesidir? Genel olarak engellilere yapılan olumlu yaklaşımlar belli merkezlerde yapılıyor ama bundan kaç kişi yararlanıyor dersiniz? Her TÜRK Vatandaşının sahip olduğu hakların, ülke genelinde tüm engellilerin sahip olması gerekmektedir, bu şarttır.

Engelli Vatandaşlarımızın sorunları şimdi başlıyor değil. Çocukluğumdan beri bu konunun var olduğunu çok iyi hatırlıyorum. O zamanlar, engellilere, durumu iyi olanlar, bağış toplamak suretiyle, konu-komşunun gıda yardımlarıyla, bu ilgi sınırlıydı. Şimdilerde bu insani yardımlar devam ediyor ama Sosyal Yardımında üst düzeyde olması beklenmektedir.

Bizler, millet olarak, önemli bir konunun neresinden tutacağımızı bilemeyiz, buna hemen karar veremeyiz. Mutlaka bizleri uyaran ya da yol gösteren birilerini, bizlere “EVET” dedirecek biri çıksın diye bekleriz. Oysa herkesin düzelteceği bir şey vardır. O da kendisidir. Türkiye, Dünya’nın en büyük Ülkelerinden birisidir. Büyüklüğü ile orantılı olarak sorunları da fazladır.

Yerleşim Şekilleri, Ekonomik Durum, Sosyal Yaşam, Siyaset… Ve Spor. Bütün sorunların ve tabi sporda ki problemlerin giderilmesi için, çok çalışılması gerektiğini söylememe gerek var mı? Bu çalışma nasıl olmalıdır, onları da yarın anlatacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here