‘Engeller Kalkıyor Projesi’ Eğitimleri Başladı

0
129

Savaş; “Hayata Dezavantajlı Başlamak Bitiş Çizgisine Dezavantajlı Ulaşmak Demek Değildir”

İskenderun’da Engeller Kalkıyor Projesi kursiyerleri son eğitimleri olan KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini almaya başladı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ve İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ortaklığında yürütülen, ‘İskenderun’da Engeller Kalkıyor’ projesi kapsamında Engelli bireylerin iş sahibi olması ve geleceğe umutla bakmalarını amaçlayan KOSGEB Girişimcilik kursları başladı.

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda, Engelli Bireylere yönelik düzenlenen girişimcilik kurslarının ilk gününe Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, HBB İskenderun Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, İTSO Muhasip Üye Necat Özkaya, KOSGEB Eğitmeni Serdar Vayısoğlu, KOSGEB KOBİ Uzmanları, Proje Koordinatörü Dilek Yalçın ve kursiyerler katıldı.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitmeni Serdar Ahmet Vayisoğlu, İTSO’da proje kapsamında düzenlenen eğitimlerin 4 gün devam edeceğini kaydetti.

İTSO olarak yürütücülüğünü yapmış oldukları ‘İskenderun da Engeller Kalkıyor’ projesi kapsamında düzenlenen eğitimlerin ve farkındalık yaratıcı faaliyetlerin devam ettiğini kaydeden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da; “100 dezavantajlı vatandaşımıza yönelik eğitimler başlattık. İngilizce, muhasebe ve bilgisayar eğitimlerini bitiren kursiyerlerimiz için girişimcilik eğitimlerini de program dâhilinde sürdürmekteyiz. Bu faaliyetler sonunda kursiyerlerimiz içerisinden iş yeri açacak olanlar hem işletme sahibi olacak, hem de istihdama katkı sağlayarak sosyal yaşamları daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Savaş; “KOSGEB’in Eğitimlerini de Önemsiyoruz”

Eğitimlerin ilk gününe katılarak kısa bir değerlendirmede bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise; “Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken aktif bireyler olarak toplumsal hayatta aktif rol almalarını ve güçlükleri kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktayız. Hayatta önemli olan hedefe varabilmektir. Bu kursların düzenlenmesinde lokomotif görevi gören İTSO yönetimine de teşekkür etmek istiyorum. Hayata dezavantajlı başlamak bitiş çizgisine dezavantajlı ulaşmak demek değildir. Biz Hatay Büyükşehir Belediye olarak da Antakya, İskenderun ve Payas’ta da eğitimler veriyoruz. KOSGEB’in eğitimlerini de önemsiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlere geçildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here